Placeholder

Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Tinderproblemen
Vroeger was het een wekelijks fenomeen. Maar door alle drukte met onze banen en gezinnen plannen we tegenwoordig ieder kwartaal het borrelalarm. De borrels zijn altijd bijzonder, sommige wild, sommige rustig, sommige heftig maar bovenal warm en gezellig. En net als bij het weeralarm hebben onze borrels ook een code. En vaak wordt deze code onbewust afgegeven. De geplande borrelalarmen zijn code groen. Ze zijn als een licht luchtig briesje. Maar op het moment dat er een app de groep inkomt met de vraag; Wanneer hebben we weer eens borrelalarm? Dan weet je, er borrelt daar wat. Dit is dan zo’n code oranje alarm. Vaak zijn dit de tinder of kinderproblemen. En met een goed gesprek en goed glas wijn waait zo’n code oranje vaak snel weer over.

Code rood
Maar soms komt er een app binnen met een alleen de kreet: BORRELALARM! Dan weet je, dit is een code rood. Dat zijn de zware ernstige problemen van het leven die we helaas allemaal meemaken. Bij zo’n code rood houden we elkaar alleen maar heel stevig vast en hopen we dat de storm snel voorbij raast. Soms valt er wel eens iemand om tijdens zo’n zware storm. Maar altijd wordt die weer opgeraapt en extra stevig door de groep vastgehouden. We drinken dan een extra glas wijn en proosten op het leven. Ik koester onze borrelalarmen en hoop dat er nog vele zullen volgen. Want het voelt heel fijn om te weten dat als er eens zware storm door mijn leven raast ik een code rood kan afgeven. Ik weet dat ze mij dan vasthouden en mocht ik toch omvallen dan weet ik dat zij er altijd zijn om mij op te rapen.

Ook als ik zomaar van een barkruk val… 

Petra Berger