Persoonlijke verhalen

Babette: ‘Was ik maar nooit iets begonnen met mijn buurman’

Single Babette (28) zoende één keer met haar nieuwe buurman (30) en komt nu niet meer van hem af. ‘Zijn gedrag lijkt op stalking.’

Babette: “Vanachter mijn keukenraam had ik hem al een paar keer voorbij zien lopen met een paar dozen in zijn armen. Een grote kale, stoere vent. Later kwam hij voorbij met twee mannen die kasten en stoelen sjouwden. Hij zwaaide toen hij me zag.
De volgende dag belde hij aan. Hij stelde zich voor als Bart, de nieuwe bewoner van de at, drie portieken van de mijne. Hij had een grote bos bloemen in zijn hand en een pak suiker. De bloemen waren voor de mogelijke overlast die ik zou hebben van zijn verhuizing, het pak suiker was voor in mijn kast. Dan had ik altijd iets op voorraad als hij eens een kopje wilde komen lenen. 

Gezellig
Toen ik op vrijdagavond net uit mijn werk kwam, lag er een briefje in mijn bus. Had ik zin in een welkomstborreltje? Dan kon ik meteen zien wat hij van zijn vrijgezellen atje had gemaakt. Bart schonk lekkere rosé. Normaal ben ik niet zo van de alcohol, maar het was warm en het smaakte goed. We zaten gezellig te kletsen.  Ik weet niet of het kwam door de wijn die me licht in mijn hoofd maakte of omdat het gewoon zo gezellig was, maar op een gegeven moment lagen we te zoenen op de bank. Dat was niet mijn bedoeling, maar het was ook niet onprettig. Ik merkte wel dat Bart meer wilde, maar dat kapte ik af. Niet snel na onze innige kussen, stapte ik op. Ik zei dat ik moe was van de drank en op tijd naar bed wilde. 

Pizza
Toen ik die avond uit mijn werk kwam en mijn auto voor de at parkeerde, kreeg ik weer een appje van Bart. Hij had pizza besteld, ook voor mij. Quattro stagioni, daar hield ik toch zo van? Eigenlijk wilde ik liever gewoon een avondje lekker op de bank hangen en een salade eten. Maar dat vond ik ook zo onaardig, dus wipte ik toch bij hem langs.

 

"Ah toe nou, nog even, smeekte hij"

 

Weer hadden we een genoeglijke avond, maar ik stoorde me wel aan zijn overmatige drankgebruik. Hoe meer alcohol hij nam, hoe groter en stoerder zijn verhalen werden. Terwijl ik het bij water hield, bleef Bart wijn achterover slaan. Na twee uurtjes wilde ik toch echt naar huis. Maar dat vond Bart niet leuk. ‘Ah toe nou, nog even’, smeekte hij. Ik voelde me steeds ongemakkelijker. Bart was vrij dominant en ik vind het lastig om voor mezelf op te komen.  

Lees het hele verhaal in Vriendin 39. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

 

 

Reageer op dit artikel

mep

een dochter van mijn vriendin heeft dit zelfde ondervonden, ongelooflijk hoe erg dit stalken kan worden en hoe lang het duurt voordat je weer verder kan met je leven:o:(

Beantwoorden

Instagram