Persoonlijke verhalen

Artjanna: ‘Al die pizza en koekjes… misselijkmakend’

Tuurlijk, diëten is meestal geen pretje. Maar sommigen gaan wel heel ver in hun poging wat kilo’s kwijt te raken.

Artjanna (32): “Mijn bijzonderste dieet was een streng dieet met HCG-druppels. HCG zit in de urine van zwangere vrouwen en het helpt om je vetverbranding in een hoge stand te houden. Tegelijk volg je een dieet van 21 dagen waarbij je maar 500 calorieën per dag mag. Dat is trouwens de tweede fase. De eerste fase duurt twee dagen en daarin mag je alles eten wat je wilt en moet je 2500 tot 5000 calorieën naar binnen werken. Ik deed dat met pizza en koekjes. Je zou denken dat dat een feestje was, maar het was zo veel en misselijkmakend dat ik na twee dagen blij was dat het niet meer hoefde.

‘Je mag alles eten wat je wilt en moet je 2500 tot 5000 calorieën naar binnen werken.’

Lees ook: Dieetgoeroe Sonja Bakker is terug: Ik ben een gelukskind

Die eerste dagen van de tweede fase met maar 500 calorieën waren echt afzien. Je lichaam staat, doordat je eerst zo veel calorieën hebt gegeten, in een hoge verbrandingsstand. Dus als je dan ineens weinig gaat eten, merk je dat! Ik had hoofdpijn, voelde me slap, had honger en dacht continu aan eten.

‘Je lichaam staat, doordat je eerst zo veel calorieën hebt gegeten, in een hoge verbrandingsstand.’

Maar toen dat eenmaal over was, voelde ik me eigenlijk heel licht en lekker. Omdat ik voedingssupplementen nam, wist ik dat ik wel alle voedingsstoffen binnen kreeg, want 500 calorieën is natuurlijk erg weinig. Je moet wel echt een doel hebben om dit dieet vol te houden, want het is pittig. Toch ging het bij mij goed: ik verloor 7,5 kilo.”

Lees ook: Oproep: Met het hele gezin op dieet

Lees meer van de rubriek Lezeressen vertellen in Vriendin 37

Tekst: Ghislaine van Delden.

Reageer op dit artikel