Stel (1)

Annabel: ‘Vier maanden na mijn trouwdag werd ik verliefd op een ander’

Annabel was stapelgek op haar vriend Rico. De twee trouwden, maar na vier maanden liep ze Tim tegen het lijf. Ze werd smoorverliefd.

Huwelijksaanzoek

Annabel (32): “Zonder ook maar één seconde te aarzelen zei ik ‘ja’ toen Rico (34) mij twee jaar geleden op vakantie ten huwelijk vroeg. We waren aan het genieten van ons weekje Madeira toen we de laatste avond besloten om luxe te gaan eten. Ik stelde nog voor om bij het hotel te blijven en rustig onze spullen in te pakken, maar Rico stond erop om er een speciale laatste avond van te maken. Achteraf snap ik natuurlijk waarom.

Hij had gereserveerd bij een Italiaans restaurant aan het strand. Samen keken we naar de zonsondergang terwijl hij vertelde hoe fijn hij de vakantie vond. Voor ik het wist zat hij op één knie met een ring in zijn hand. Ik was totaal overrompeld, maar dolblij. Rico wist dat ik er als klein meisje al van droomde om in een witte jurk voor het altaar te staan. Maar pas toen we terug op de hotelkamer kwamen en ik mijn moeder belde, kwamen de tranen. Opeens besefte ik dat mijn meisjesdroom uit zou komen. Ook mijn ouders konden hun geluk niet op. Zij wisten al van Rico’s plan. Romantisch als hij is, had hij de week voordat we gingen mijn vader om mijn hand gevraagd.”

Nieuwe collega

“Onze trouwdag was uiteindelijk nog mooier dan ik had durven dromen. Het was een prachtige dag midden in de zomer. Op het strand, omringd door onze familie en vrienden, gaven Rico en ik elkaar het ja-woord. Geen moment twijfelde ik aan ons huwelijk, laat staan aan mijn liefde voor Rico. Toch was ik degene die vier maanden later moest opbiechten dat ik verliefd was geworden op iemand anders…

Ik ben eigenlijk absoluut geen flirt, maar alles veranderde toen Tim zich vier weken na mijn bruiloft aan mij voorstelde als nieuwe duo-collega. Toen hij me aankeek, voelde ik mijn hoofd rood worden en wist ik niet waar ik het zoeken moest. De rest van de dag bleef hij door mijn hoofd spoken. Hoe vaker ik Tim sprak, hoe interessanter ik hem vond. Als ik wist dat we een overleg zouden hebben of als we samen dienst hadden, checkte ik een keer extra in de spiegel hoe ik eruitzag. Ik merkte dat Tim mij ook leuk vond. Toch was ik heel duidelijk naar hem, ik was immers getrouwd.”

Vriendin vertrouwen

“Na twee maanden kon ik toch niet meer ontkennen dat ik verliefd was geworden. Het voelde zo vertrouwd bij hem. Ik wilde de gevoelens die ik voor Tim kreeg niet toelaten, maar ik kon het gewoon niet meer tegenhouden. Voor hem was het makkelijker. Ook Tim was vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen verliefd, maar hij had geen relatie. Gelukkig begreep hij daarom dat ik tijd nodig had om na te denken wat ik wilde en om mijn gevoelens op een rij te zetten.

Toen ik niet meer wist wat ik met mezelf aan moest, heb ik mijn beste vriendin in vertrouwen genomen. Ze schrok toen ik vertelde over mijn gevoelens voor Tim en vroeg of ik wel zeker wist dat ik echt verliefd was of dat het enkel om de spanning en aandacht ging. Ik vertelde dat ik me nog nooit zo goed had gevoeld. Toen ze zag dat ik het meende, zei ze dat ik met Rico moest praten. Ik heb het gesprek nog twee weken voor me uitgeschoven, totdat ik me realiseerde dat ik niet alleen mezelf voor de gek hield, maar ook Rico.”

Lees ook: ‘Tijdens een groepsreis werd ik verliefd op een ander’

Gebroken Rico

“Rico bleef rustig toen ik hem vertelde dat ik verliefd was geworden op iemand anders. Pas toen ik zei dat ik mijn gevoel wilde volgen, besefte hij dat ik echt wilde scheiden. Hij kon zijn oren niet geloven en stortte helemaal in. Ik vond het verschrikkelijk om hem zo te zien. Ik was dan wel verliefd geworden op iemand anders, ik hield wel oprecht van Rico. Toch wist ik dat ik niet bij hem kon blijven omdat hij dat wilde. Dat zou naar ons allebei toe niet eerlijk zijn geweest.

Nog dezelfde avond heb ik wat spullen gepakt en ben ik weggegaan. Ik mocht gelukkig zo lang als ik wilde bij mijn beste vriendin wonen. Ik heb daar vier maanden gezeten voordat ik definitief bij Tim introk. We kwamen er al snel achter dat we samen verder wilden. Het voelde als een bevrijding dat ik eindelijk aan de verliefdheid toe mocht geven. Toch kan ik me ook nog steeds schuldig voelen als ik denk aan de pijn die ik Rico heb aangedaan. We zijn nu ruim een jaar verder. Ik heb veel vrienden verloren, doordat de meesten de kant van Rico kozen. Dat neem ik ze absoluut niet kwalijk. Ik ben blij dat zij er voor hem zijn geweest het afgelopen jaar. Nadat de scheiding rond was, wilde Rico geen contact meer. Ik vond dat aan het begin heel moeilijk, maar respecteerde zijn keuze wel.”

Niet trots op

“Het afgelopen jaar was een enorme rollercoaster, maar samen met Tim heb ik zin in de toekomst. Onze relatie kende een lastige start, en hoewel niks zeker is, ben ik er wel van overtuigd dat Tim en ik bij elkaar horen. Via via hoorde ik laatst dat Rico een nieuwe relatie heeft. Ik merk dat ik de scheiding nu pas echt achter me kan laten en me minder schuldig voel. Ik gun hem al zijn geluk en ben blij dat hij iemand heeft gevonden.

Ik ben er absoluut niet trots op dat ik verliefd ben geworden op een ander, maar ik weet nu ook dat zoiets kan gebeuren. Dat het geen keuze is, maar dat het je overkomt. Juist ik was altijd degene die het hardste riep dat je niet verliefd kan worden op iemand anders als je eigen relatie goed zit. Nu weet ik wel beter.”

Lees ook: ‘Kort na zijn aanzoek werd ik verliefd op een ander’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen