Persoonlijke verhalen

Renate: ‘Als zij op tv is, ligt hij bij mij in bed’

Renate (36) zag hem: het was liefde op het eerste gezicht. En dat was wederzijds. Maar hij bleek bezet, en niet met zomaar iemand. ‘Ik had alles verwacht, maar níét dat ik haar zou kennen.’

Renate: “Ik ontmoette hem toen ik uit eten was met een vriendin. Wij zaten er al toen hij binnenkwam, samen met een andere man. Hoewel ik met mijn vriendin diep in gesprek was, werd mijn blik direct naar hem toegetrokken. Hij keek ook naar mij. Ik voelde mijn hart overslaan en begon spontaan te blozen. Bizar, want ik ben niet verlegen en flirt graag. Waarom bracht deze man me zo van mijn stuk?

Het viel ook mijn vriendin op. ‘Hij kijkt de hele tijd naar je’, plaagde ze me. De man was met zijn gezelschap vier tafels van ons vandaan gaan zitten. Hij zat zo, dat we naar elkaar konden kijken. Telkens als ik naar hem keek, keek hij ook net naar mij. Ik probeerde om niet meer naar hem te kijken, me te concentreren op het gesprek met mijn vriendin. Maar het lukte niet. Ik was me heel bewust van zijn aanwezigheid.

Nerveus
Het was echt liefde op het eerste gezicht, iets waar ik nooit in geloofde. Ik was ook helemaal niet op zoek naar een nieuwe liefde. Mijn relatie was nog maar net uit. Een scharrel voor tussendoor zou leuk zijn, geen betere remedie tegen liefdesverdriet dan fijne seks, meer hoefde ik even niet. Maar toen mijn vriendin op mijn verzoek bij ons vertrek uit het restaurant mijn visitekaartje aan hem gaf, wist ik dat áls hij me zou bellen, dit niet zomaar iets zou zijn. Ik stond op dat moment al buiten, nerveus als een pubermeisje. Ik had zelf echt niet naar zijn tafeltje durven lopen. Ik was er niet zeker van dat hij contact met me zou zoeken. Hij had immers in het restaurant geen aanstalten gemaakt om mij aan te spreken.

Ik wist dat áls hij me zou bellen, dit niet zomaar iets zou zijn. Maar ik was nog niet thuis, of ik had al een berichtje van hem. ‘Mooie vrouw, ik heet Leon’, schreef hij. ‘Je gezicht staat op mijn netvlies gebrand. Morgen hoor je meer van mij.’ De volgende ochtend had ik al een mail van hem. Daarin schreef hij dat ik een verpletterende indruk op hem had gemaakt. Dat ik hem geweldig leek. Nee, verbeterde hij zichzelf: hij wíst dat ik geweldig was. Maar hij had een relatie. Een goede, fijne relatie. Natuurlijk hadden er toen alarmbellen bij me moeten gaan rinkelen. Een gebonden man, daar moet je verre van blijven. Maar ik wilde weten wie hij was. Ontdekken waarom die vonk er tussen ons was geweest. En ik antwoordde dat we elkaar toch zeker wel konden leren kennen, gewoon als vrienden?

Ik had alles verwacht, dat ze zwanger was bijvoorbeeld of wel zes kinderen met hem had. Maar níét dat ik haar zou kennen. Maar toen Leon haar naam noemde – ik noem haar nu maar even Monique – ging er direct een alarm af in mijn hoofd. Ik kende haar heel goed! Niet persoonlijk, maar van televisie en uit films. Was zíj de vrouw die al die tijd als een roze olifant tussen ons in had gestaan? Ik snapte meteen waarom Leon zo afhoudend was geweest. Niet alleen omdat hij haar trouw wilde blijven, maar ook omdat hij absoluut niet wilde dat er roddels de ronde zouden gaan doen."

Lees het hele verhaal in Vriendin 48. 

Heb jij net als Renate een bijzondere affaire en wil je jouw verhaal vertellen? Mail naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum

Reageer op dit artikel

Instagram