Sanne heeft stiekem seks met haar ex: 'Ik ben verslaafd aan zijn lichaam'

Renate: ‘Als zij op tv is, ligt hij bij mij in bed’

Renate (36) zag hem: het was liefde op het eerste gezicht. En dat was wederzijds. Maar hij bleek bezet, en niet met zomaar iemand. ‘Ik had alles verwacht, maar níét dat ik haar zou kennen.’

Flirt

Renate: “Ik ontmoette hem toen ik uit eten was met een vriendin. Wij zaten er al toen hij binnenkwam, samen met een andere man. Hoewel ik met mijn vriendin diep in gesprek was, werd mijn blik direct naar hem toegetrokken. Hij keek ook naar mij. Ik voelde mijn hart overslaan en begon spontaan te blozen. Bizar, want ik ben niet verlegen en flirt graag. Waarom bracht deze man me zo van mijn stuk?

Het viel ook mijn vriendin op. ‘Hij kijkt de hele tijd naar je’, plaagde ze me. De man was met zijn gezelschap vier tafels van ons vandaan gaan zitten. Hij zat zo, dat we naar elkaar konden kijken. Telkens als ik naar hem keek, keek hij ook net naar mij. Ik probeerde om niet meer naar hem te kijken, me te concentreren op het gesprek met mijn vriendin. Maar het lukte niet. Ik was me heel bewust van zijn aanwezigheid.

Nerveus

Het was echt liefde op het eerste gezicht, iets waar ik nooit in geloofde. Ik was ook helemaal niet op zoek naar een nieuwe liefde. Mijn relatie was nog maar net uit. Een scharrel voor tussendoor zou leuk zijn, geen betere remedie tegen liefdesverdriet dan fijne seks, meer hoefde ik even niet. Maar toen mijn vriendin op mijn verzoek bij ons vertrek uit het restaurant mijn visitekaartje aan hem gaf, wist ik dat áls hij me zou bellen, dit niet zomaar iets zou zijn. Ik stond op dat moment al buiten, nerveus als een pubermeisje. Ik had zelf echt niet naar zijn tafeltje durven lopen. Ik was er niet zeker van dat hij contact met me zou zoeken. Hij had immers in het restaurant geen aanstalten gemaakt om mij aan te spreken.

Ik wist dat áls hij me zou bellen, dit niet zomaar iets zou zijn. Maar ik was nog niet thuis, of ik had al een berichtje van hem. ‘Mooie vrouw, ik heet Leon’, schreef hij. ‘Je gezicht staat op mijn netvlies gebrand. Morgen hoor je meer van mij.’ De volgende ochtend had ik al een mail van hem. Daarin schreef hij dat ik een verpletterende indruk op hem had gemaakt. Dat ik hem geweldig leek. Nee, verbeterde hij zichzelf: hij wíst dat ik geweldig was. Maar hij had een relatie. Een goede, fijne relatie. Natuurlijk hadden er toen alarmbellen bij me moeten gaan rinkelen. Een gebonden man, daar moet je verre van blijven. Maar ik wilde weten wie hij was. Ontdekken waarom die vonk er tussen ons was geweest. En ik antwoordde dat we elkaar toch zeker wel konden leren kennen, gewoon als vrienden?

Televisie

Ik had alles verwacht, dat ze zwanger was bijvoorbeeld of wel zes kinderen met hem had. Maar níét dat ik haar zou kennen. Maar toen Leon haar naam noemde – ik noem haar nu maar even Monique – ging er direct een alarm af in mijn hoofd. Ik kende haar heel goed! Niet persoonlijk, maar van televisie en uit films. Was zíj de vrouw die al die tijd als een roze olifant tussen ons in had gestaan? Ik snapte meteen waarom Leon zo afhoudend was geweest. Niet alleen omdat hij haar trouw wilde blijven, maar ook omdat hij absoluut niet wilde dat er roddels de ronde zouden gaan doen.”

Leon vertelde me dat hij al jaren met haar samen was. Dat hij in de tv-wereld werkt, achter de schermen, dat wist ik al wel – nu hoorde ik dat ze elkaar op de set hadden ontmoet. In de begintijd had hij weleens in de bladen en op internet gestaan als de nieuwe liefde van Monique. Later was de aandacht voor hem verslapt: gelukkige relaties, daarover valt immers weinig te melden. En Monique is dan wel een BN’er, ze is geen Carice van Houten of Katja Schuurman. Leon en zij waren gaan samenwonen en daarna getrouwd. Toen ze kinderen kregen, had hij zijn werk op een lager pitje gezet. Hij was degene die het vaakst thuis bij de kinderen was. Tot zijn grote plezier, trouwens. En ze waren gelukkig, heel gelukkig. Ontrouw was een no-go voor beiden. Niet alleen omdat ze simpelweg genoeg aan elkaar hadden gehad, maar ook omdat je als bekende Nederlander extra kwetsbaar bent; roddelbladen schrijven graag over je als het niet goed met jou of je relatie gaat.

Hoewel Monique door haar werk met heel wat mooie mannen in aanraking komt, is Leon nooit bang geweest dat zij hun afspraak zou schenden. Hij had zelf ook niet gedacht dat hij dat ooit zou doen. Maar toen was ik daar. Ik knalde als een meteoriet in zijn leven. Vanaf de eerste blik was hij verkocht geweest. Tijdens onze eerste mailtjes had hij zichzelf nog wijs kunnen maken dat hij het onder controle had. Maar toen hij na dat ene telefoontje totaal van de kaart was, was het pas echt tot hem doorgedrongen: stoppen, wegblijven bij deze vrouw. Maar dat was niet gelukt. De avond dat hij mij opnieuw belde, waren Monique en hij op een groot gala in mijn woonplaats. Monique was druk met collega’s, hij had zich nogal verloren gevoeld en in een opwelling mij gebeld. Vanuit mijn bed had hij zich weer naar het feest gehaast, waar hij niet eens gemist was. Nu was hij met een smoes naar mij gekomen, om me alles uit te leggen.”

Heel verwarrend

“Terwijl ik naar hem luisterde, stonden de tranen in mijn ogen. Niet omdat ik het zo erg vond om te horen, of omdat ik jaloers was. Maar omdat ik voelde dat ik van deze man hield. Al kende ik hem nog maar amper, ik had het gevoel dat hij bij me hoorde. En ik wist dat ik er alles aan zou doen om met hem in contact te blijven. Dan maar in het geniep. Maar ik moest en zou deze man blijven zien. Ook als wij geen toekomst hadden. Want daar was hij meteen duidelijk over: hij houdt van Monique. Van hun leven, van hun kinderen. Een scheiding wil hij haar niet aandoen. Onder geen beding. Hij vindt het verwarrend en dat is het ook: hij houdt van zijn vrouw, maar ondertussen lukt het hem niet om mij uit zijn leven te bannen.”

Iets unieks

“We hebben nu zeven maanden een affaire. In het grootste geheim. Niemand uit mijn omgeving weet ervan, dat kan niet, dan zou er doorgevraagd worden, om een foto gezeurd worden, en dat is te gevaarlijk. Want dat ook Leon een enigszins bekend gezicht heeft, weet ik inmiddels wel: ik heb heel internet doorzocht en daar prijken hij en Monique vaak samen op foto’s. Het is dat ik al die celebrity’s niet volg, anders had ik hem misschien wel herkend. Gek genoeg ben ik nog altijd niet jaloers, hoeveel stralende foto’s ik inmiddels ook van hen gezien heb. Misschien omdat ik weet dat wij iets unieks hebben. We lijken wel telepathisch, voelen elkaar zo goed aan. En de seks is magisch. Zo vaak hij kan, is hij bij mij – en dat is geregeld. Soms is ze op televisie terwijl Leon bij mij is. Dan realiseer ik me wel hoe bizar het is: terwijl half Nederland naar haar kijkt, ligt haar vent bij mij in bed. Dat vind ik zielig voor haar, ik heb geen leedvermaak, integendeel. Het is vreselijk wat Leon en ik doen. Maar onze liefde is te sterk.”

Gewoon de leukste

“Hoe dit allemaal verder moet: ik heb geen idee. Met mijn verstand weet ik dat dit niet eeuwig kan blijven duren. Ik ben 36, wil graag kinderen: op den duur moet ik op zoek naar een man met wie ik een toekomst op kan bouwen. En met wie ik naar buiten kan: Leon en ik zitten altijd binnen, zodat niemand ons samen ziet. Maar voorlopig volg ik mijn hart. En geniet ik van mijn gestolen uren met Leon. Want hij is gewoon de leukste man die ik ooit heb ontmoet.”

Lees ook: Lisa: ‘Ik ging tegen mijn zin naar een parenclub en nu wil mijn man vaker’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen