Kopen Zonder Kijken

Aha: zoveel kost het om mee te doen aan een klusprogramma

Van ‘Eigen Huis en Tuin’ tot ‘VTWonen: Weer verliefd op je huis’: er zijn tegenwoordig ontzettend veel klusprogramma’s op televisie. Veel van deze programma’s werken samen met woonwinkels, waar ze het prachtigste interieur vandaan halen. Maar heb jij je weleens afgevraagd hoeveel het kost om mee te doen aan zo’n programma?

RTL Boulevard zocht het uit voor hun podcast. 

Klusprogramma’s

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar als je mee wilt doen aan een klusprogramma op televisie, moet je daarvoor betalen. De kosten verschillen per programma: zo moet je bij ‘Eigen Huis en Tuin’ bijvoorbeeld 40 procent van de verbouwing zelf betalen. In het inschrijfformulier wordt al gevraagd wat je budget is. Bij VTWonen gaat dat ongeveer op dezelfde manier, alleen verschillen de kosten wel per situatie. Voor iedere aflevering wordt aan de kandidaten gevraagd welk bedrag ze willen bijdragen. Op deze manier komen ze niet voor verrassingen te staan dat een verbouwing opeens duurder is uitgevallen. 

Uitzondering

Er is wel één programma dat een uitzondering maakt. Je raadt het misschien al: ‘Help mijn man is Klusser’. Dat komt omdat de deelnemers aan dat programma vaak al veel geld hebben betaald aan de verbouwing van hun huis. Ook is het format anders, vertelt Luuk Ikkink: “De spullen die het programma gebruikt zijn niet helemaal plat gesponsord.”

Lees ook: Henk schakelt zelf hulp in van Help Mijn Man Is Klusser: ‘Mijn vrouw denkt dat ik een klusser ben’

Kopen zonder Kijken

Het programma ‘Kopen zonder Kijken’ kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Bij dit programma werkt het weer anders dan bij de bovenstaande klusprogramma’s. In het geval van ‘Kopen zonder Kijken’ zijn alle kosten voor de verbouwing van het nieuw gekochte huis, voor de kopers zelf. Het bedrag van de verbouwing valt altijd binnen het budget van de deelnemers, waardoor ze nooit voor verrassingen komen te staan. Wel kan het zijn dat de deelnemers korting krijgen door de sponsoren, maar dat is dan ook het enige financiële voordeel. Deelnemen aan een klusprogramma is dus zeker niet helemaal gratis. 

Bron: Fem-Fem
Foto: RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.