Hotel (1)

Onderzoek wijst uit: zó vies zijn hotels in Nederland

Slaap je weleens in Nederlandse hotels? Na het lezen van dit artikel denk je daar nog wel een extra keer over na. Ze zijn namelijk behoorlijk vies…

Niet goed schoongemaakt

In een hotel verwacht je waarschijnlijk dat je in een schoon bed slaapt en schone handdoeken gebruikt. Maar uit onderzoek van Kassa blijkt dit in veel gevallen niet zo te zijn. Ze onderzochten zes verschillende hotelketens in Nederland: Bastion (Utrecht), Best Western (Amsterdam), Fletcher (Amersfoort), Ibis (Haarlem), NH Hotel (Utrecht) en Van der Valk (De Bilt). Op twintig objecten in de hotelkamer lieten ze met een UV-marker markeringen achter. Kort daarna boekten ze de kamer opnieuw, onder een andere naam. Wat bleek? In bijna alle hotels was de kamer niet goed schoongemaakt. Zo lagen er vaak nog gebruikte handdoeken en waren de wc’s en bedden niet schoongemaakt.

Gebruikte handdoeken en beddengoed

Bij Ibis, Fletcher en NH Hotel was slechts een van de twee bedden verschoond. Bij het Bastion-hotel hadden ze de lakens en kussenslopen van beide bedden niet verschoond. Ook hadden ze in veel hotels de handdoeken niet vervangen. Bij maar één van de hotels was het toilet volledig schoongemaakt. In vijf van de zes hotels waren de markeringen van de UV-marker nog terug te vinden. Ook vonden de onderzoekers wegwerpbekertjes van de vorige bezoekers.

Werken onder grote druk

Dat hotelkamers niet altijd goed worden schoongemaakt, komt volgens CNV Vakmensen doordat schoonmakers onder grote druk moeten werken. Alles moet zo goedkoop mogelijk, waardoor schoonmakers te weinig tijd hebben. De onderzochte hotels hebben laten weten de resultaten serieus te nemen en opnieuw naar hun protocollen en controles te kijken.

Lees ook: Déze 6 dingen moet je altijd checken in een hotelkamer

Foto: Getty Images Bron: Kassa, Metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen