Nóg meer zacht weer op komst na recordwarmte

Nóg meer zacht weer op komst na recordwarmte

Het jaar is nog maar net begonnen, maar heeft nu al records verbroken. Na de warmste jaarwisseling ooit gemeten, zijn de eerste tien dagen van januari recordwarm. 

Gemiddeld was de temperatuur de afgelopen dagen 9,3 graden, terwijl het normaal zo’n 3,8 graden is. 

Warmterecords

Het vorige record was in 2007: toen was het tijdens de eerste tien dagen van het jaar gemiddeld 8,8 graden. Op drie staan de eerste dagen van 2014 met 8,5 graden. Het is eigenlijk ook geen verrassing dat de eerste tien dagen van 2023 zo warm zijn. Tijdens de jaarwisseling was het om middernacht in De Bilt 15,5 graden. Daarmee werd het vorige record van de jaarwisseling van 2006-2007 gebroken. Ook op nieuwjaarsdag was het enorm warm voor de tijd van het jaar. Om 1.00 uur sneuvelden de eerste weerrecords al. In Eindhoven werd het bijvoorbeeld zelfs 16,9 graden. 

Komende dagen zacht weer

Het is ook de komende dagen nog niet klaar met de warmte. De temperaturen zijn zeer zacht en blijven vaak in de dubbele cijfers. Maandag is het met en graad of 8 wat ‘kouder’, maar komende week stijgt de temperatuur weer. Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het ruim 11 graden. 

Niet enorm koud

In de dagen daarna wordt het weer iets minder zacht, maar het wordt zeker niet enorm koud. Temperaturen rond de 6 graden zijn normaal in de tijd van het jaar, maar ook komende dagen zit de temperatuur daar boven.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.