Frank Van Der Lende

Verdrietig nieuws: vader van radio-dj Frank van der Lende overleden

Vreselijk nieuws voor 3FM-dj Frank van der Lende: zijn vader – die alzheimer had – is overleden. Dat maakt hij bekend op Instagram.

Dapperste man

“Dag allerliefste vader. Ik ga je zo missen”, schrijft Frank bij een foto met zijn vader op Instagram. “We hebben zoveel lol gehad, zoveel biertjes gedronken samen, zoveel Ajax gekeken, zoveel muziek geluisterd en we hebben zo vaak geknuffeld als het praten niet meer ging”, gaat hij verder. “Je bent de dapperste man die ik ken en ik vind dat iedereen dat mag weten omdat ik ontiegelijk trots op je ben! Rust zacht lieve ouwe ik hou voor altijd van je.”

Frank & Alzheimer

Franks vader had sinds vier jaar alzheimer. In 2019 sprak Vriendin hem daarover. “De diagnose kwam als donderslag bij heldere hemel. Niemand in onze familie had de ziekte van dichtbij meegemaakt, het was altijd een ver-van-mijn-bed-show”, vertelde hij. Voor de stichting Alzheimer Nederland maakte Frank de YouTube-serie Frank & Alzheimer. Daarin ging hij in gesprek met lotgenoten. Dat was enorm confronterend. “Ik was helemaal gesloopt na die opnames. Het was heftig om te horen wat mij allemaal nog te wachten staat.”

Lees het volledige interview met Frank van der Lende.

Foto: Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen