The Passion 2022

The Passion verhuist in 2023 naar Friesland

Volgend jaar vindt er een nieuwe editie van The Passion plaats. Op 6 april, dat is Witte Donderdag, is Harlingen het achtergronddecor van het muzikaal-Bijbels evenement.

The Passion 2023

Het is de dertiende editie van het grootste muzikale paasevenement van Nederland. Er is bovendien goed nieuws voor mensen die graag The Passion willen bijwonen. Na meerdere edities zonder publiek, zijn gasten vanaf nu weer toegestaan.

“Vanuit de christelijke traditie maken we als KRO-NCRV programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt. The Passion is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het Paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is”, aldus Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV.

“Het brengt mensen met elkaar in verbinding, laat kijkers anders kijken en helpt een handje om het anders te doen. Nu het paasverhaal dit jaar met publiek mogelijk is willen we mensen uit heel Nederland weer samenbrengen, dat maakt het live-evenement extra bijzonder.”

Vorig jaar

Vorig jaar werd The Passion in Doetinchem opgenomen. Toen gooide Soy Kroon hoge ogen en schitterden onder andere Dennis Weening, Kim-Lian van der Meij, Thomas Cammaert en Noortje Herlaar tijdens de opnames van de twaalfde editie.

Het is nog niet bekend welke bekende zangers, acteurs en musicalsterren dit jaar meedoen aan het programma.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Stijn Ghijsen