Spa in eigen huis

Spa in eigen huis

Zeg nou eens eerlijk, wie wilt er nu geen spa van zijn eigen huis maken? Er is niks lekkerder dan dat jouw eigen huis te ultieme plek is om te ontspannen en volledig tot rust te komen.

Dit scheelt natuurlijk ook een hoop geld en ritjes naar de spa. Daarbuiten is het ook nog eens fijner, omdat je in je eigen omgeving bent en niet gestoord zal worden door andere mensen die de sauna’s en baden bezet houden wanneer jij net een duik wilde nemen. Ook zullen veel mensen het eens zijn met het feit dat het een stuk hygiënischer is om thuis naar de spa te gaan dan op een andere plek waar veel mensen zijn. Hoe jij jouw eigen huis omtovert in een fantastische spa lees je hier, bij vriendin.nl.

Belangrijke elementen

Wanneer je aan een spa denkt, zijn er twee belangrijke elementen die gelijk naar boven komen. Dat zijn natuurlijk een jacuzzi en/of een sauna. Als je helemaal wilt uitpakken kun je ervoor kiezen om beide toe te voegen aan je eigen spa. Echter kunnen we ook begrijpen dat dit misschien een beetje te gek wordt. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei betaalbaardere opties waardoor jij nog steeds kunt genieten van een sauna of jacuzzi aan huis zonder dat dit een fortuin hoeft te kosten. Er bestaan tegenwoordig namelijk ook opblaasbare varianten van sauna’s en jacuzzi’s. Dit is ideaal, niet alleen omdat het een stuk goedkoper is, maar ook omdat je er dus niet aan vast zit. Ben je klaar met je spa en wil je wat anders neerzetten op die plek? Geen probleem, je laat gewoon de lucht eruit lopen en bergt het netjes op. Dit is wel wat makkelijker dan dat je een volledige jacuzzi of sauna in je huis laat installeren.

Binnen of buiten?

Er zijn natuurlijk ook nog verschillende opties om een spa binnen of buiten te laten bouwen. Wanneer je dit binnen doet, heb je misschien meer dat echte warme en gezellige gevoel van een spa. Maar als hier geen plek voor is, kun je het natuurlijk ook buiten in je tuin doen. Het voordeel hiervan is dat het lekker is om vanuit de kou van buiten in de warme sauna of jacuzzi te gaan zitten. Hier krijgt je lichaam een lekkere oppepper van en je bent met zekerheid in een klap relaxed door de ontspanning die je spieren krijgen wanneer ze van koud naar warm gaan.

De aankleding

De aankleding mag natuurlijk ook niet achterblijven als je dat echte spa gevoel naar huis wilt halen. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wanneer je wat (geur) kaarsen aansteekt ben je al een heel eind. Kaarsen geven sowieso altijd een hele fijne en ontspannen sfeer. Als je er nog een stapje bovenop wilt doen, kun je er ook nog voor kiezen om gezellige lampjes op te hangen. In een spa zie je ook vaak allerlei mooie natuurstenen liggen, dit kan je eventueel ook nog neer leggen. Hoe je jouw eigen spa ook aankleed, je zult er met zekerheid een hoop plezier van hebben!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.