Nieuwtjes

Jammer: winkelketen Sissy-Boy is officieel failliet verklaard

Sissy-Boy is vanochtend door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. Begin deze maand vroeg de winkelketen al uitstel van betaling aan.

Sissy-Boy failliet verklaard

De keten werd vanochtend failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Het Nederlandse bedrijf werd opgericht in 1982 en verkocht kleding, lifestyle artikelen en woonaccessoires. Sissy-Boy had 45 winkels met zeshonderd werknemers. De winkel probeerde vorig jaar winstgevender te worden, maar had veel last van de warme winter en zomer. De afgelopen maanden zijn er verschillende gesprekken gevoerd met een mogelijke koper, maar dat liep op niets uit. Een doorstart lijkt er dus niet in te zitten voor de winkel.

Webshop gesloten

De webshop is voorlopig gesloten, zo is op de website te lezen. Webshopbestellingen die volledig betaald zijn, worden gewoon uitgeleverd. Dat betreft helaas niet de meubels op bestelling. Winkels zijn nog wel geopend, maar cadeaubonnen kunnen momenteel niet ingeleverd worden. Na Intertoys, CoolCat en Op=op Voordeelshop is Sissy-Boy niet de eerste winkel die dit jaar failliet gaat.

Foto: Unsplash

Reageer op dit artikel

Instagram