Partner van Bibian Mentel over coronavirus: ‘Het is weer een klap’

Na een heftige periode met veel bestralingen hadden Bibian Mentel en haar gezin gehoopt om samen wat leuke dingen te ondernemen. Maar door het coronavirus is dat niet mogelijk.

Extra voorzichtig

“Het is wel weer een klap. Na drie zware operaties en 25 bestralingen in 2019 voelt Bibian zich eindelijk weer goed genoeg om leuke dingen te gaan doen, en dan krijgen we dit. Hoe lang we nog leuke dingen kunnen doen is erg onzeker” vertelt haar man Edwin Spee tegen RTL Boulevard. Vanwege haar medische geschiedenis is Bibian ook extra vatbaar voor het virus. “Natuurlijk ben ik best bang dat Bibian corona zou krijgen, dus zijn we buiten de deur extra voorzichtig. Na twintig jaar kanker wil je niet komen te overlijden aan dat virus”, zegt Edwin. Ze hebben daarom een aantal maatregelen genomen. Het huis is verdeeld in een aantal zones. Als er bezoek komt, moet er een zone tussen Bibian en de gast zitten.

Lees ook: Bibian Mentel en partner blijven hopen op een wonder

Zoveel mogelijk genieten

Toch blijft het gezin positief. “We genieten van elke dag. We genieten van elkaar. Bibian doet elke dag haar oefeningen en krijgt steeds meer gevoel in haar benen.” Ze volgen het nieuws op de voet, maar zoeken ook afleiding. “Continu alleen maar programma’s over corona, daar wordt zelfs Bibian niet vrolijker van. Probeer er wat leuks van te maken”, aldus Edwin. Het gezin hoeft zich niet te vervelen: ze kijken oude films, doen klusjes in huis, koken nieuwe gerechten en lezen boeken. “Er is eigenlijk maar één ding dat je kan doen en dat is genieten”, zegt hij.

Lees ook: Bibian Mentel: ‘We hebben besloten om niet meer te reanimeren’

Bron: RTL Boulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen