nicolette kluijver

Nicolette Kluijver moest door haar ziekte haar laatste zwangerschap afbreken

In ‘Rooijakkers over de vloer’ zal deze week te zien zijn hoe Art Rooijakkers langsgaat bij Nicolette Kluijver. De presentatrice vertelt onder meer over haar vierde zwangerschap.

In 2017 kreeg zij de diagnose longkanker.

Roer om

Inmiddels woont Nicolette al een tijd in Bonaire, samen met haar drie kinderen. Daarvoor zag haar leven er heel anders uit. “Het was best wel overleven”, aldus de presentatrice over die periode. “Er is zoveel gebeurd in korte tijd in mijn leven. Ik kon niet anders dan het roer omgooien.”

Ziekenhuis

Nicolette vertelt dat ze al langere tijd die goed in haar vel zat en besloot om langs de arts te gaan. Ze werd toen naar het ziekenhuis gestuurd. “Daar zagen ze een vlek en in eerste instantie was dat tuberculose.” Hierop kreeg ze zware medicatie. “Ik kreeg zelfs haaruitval en pijn aan mijn botten.”

Op dat moment was Nicolette al een tijd niet ongesteld geworden. Hoewel ze eerst dacht dat dit met de medicatie te maken had, bleek dit zo te zijn. Ze was zwanger van haar vierde kind.

Zwangerschap

Niet veel later kreeg ze een hartverscheurend bericht van de artsen. “De zwangerschap moest ik afbreken.” Dit had te maken met de heftige tuberculosemedicatie en de geplande PET-scan voor de vlek op haar long. Tijd om hierom te rouwen is er niet, want al snel krijgt Nicolette te horen dat ze longkanker heeft. De zwangerschap moest worden afgebroken. “Het voelt zo verschrikkelijk dat je daar afscheid van moet nemen. Je wilt het wel houden, maar het kan niet, want je lijf is ziek.”

Relatie

De periode heeft een grote impact op haar relatie met haar ex-man Joost.
“We hebben zo veel meegemaakt, aldus Nicolette. “Niet alleen die ziekte, maar ook het verliezen van ons kindje. Het was gewoon te veel.”

Inmiddels is ze jaren vrijgezel, waar ze vrede mee had. “Ik moest eerst mezelf weer helemaal lief gaan vinden. Ik begin nu, vijf jaar later, echt open te staan voor liefde.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.