Monique Smit over haar heftige kraamtijd: ‘Ik had het gevoel dat ik faalde’

Monique Smit heeft na haar zwangerschap op een wolk gezeten die allesbehalve roze was. In de nieuwste aflevering van de podcast ‘Podnataal’ vertelt de zangeres over deze heftige periode.

“Mijn bevalling ging heel goed, alleen ben ik na Naoh wel gehecht”, zegt ze openhartig. “Daar is iets misgegaan en daardoor heb ik maandenlang ontstekingen gehad.” Ook het geven van borstvoeding ging bij Monique lastig: “Ik had ontstekingen boven en onder. Ik heb wel het moment gehad dat ik dacht: is dit het nou? Volgens mij heb ik wel een beetje op het randje gezeten. Het was een heel heftige periode voor mij.”

‘Zonder knip en zonder scheuren’

Monique zat in die tijd naar eigen zeggen op een ‘donkergrijze wolk’. “Ik dacht: ik heb een heel mooi kindje, maar ik heb álleen maar pijn (…) Ik had echt het gevoel dat ik aan het falen was.” Gelukkig verliep de bevalling van haar tweede zoon een stuk soepeler. “Zonder knip en zonder scheuren. Toen moest ik zo hard huilen. Toen dacht ik: zo kan het ook: dít is wat mensen bedoelen met die roze wolk.”

Lees ook” Monique Smit: ‘Ik zat op het randje van een postnatale depressie’

Bron: RTL Boulevard