Minder lang in de rij op Schiphol? Gebruik dan deze dresscode

Minder lang in de rij op Schiphol? Gebruik dan deze dresscode

We kunnen ons allemaal de chaos op Schiphol van vorig jaar nog wel herinneren. Koffers die kwijtraakten en niet vergeten de enorme rijen voor de controle: het was voor veel vakantiegangers geen pretje. Dit jaar wil Schiphol soortgelijke situaties voorkomen. Daarom bedachten ze speciale tijdslots voor de controle én een dresscode die je sneller door de controle loodst. 

Tijdslot

In een rij staan is niemands hobby en rijen zoals vorig jaar waren voor veel mensen al helemaal horreur. Dit jaar kun je daarom vanaf drie dagen voor vertrek een tijdslot boeken. Je krijgt een QR-code die je op Schiphol laat scannen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de rijen minder lang worden. Hierbij gaat het om de controle van je handbagage die na het online inchecken en (als dat moet) het afleveren van je ruimbagage komt. 

Lees ook: Op déze dag boek je je vakantie het goedkoopst

Kledingadvies

Dat klinkt allemaal erg handig, maar Schiphol heeft nog een tip om lange rijen te voorkomen. Namelijk een speciaal kledingadvies. De luchthaven adviseert om dunne kleding aan te trekken en lage schoenen te dragen, zodat je snel door de controle heen kunt. “Denk bijvoorbeeld aan een joggingbroek, comfortabel in een legging met bijpassende top of een dunne spijkerbroek met een leuk shirt”, laten ze weten. 

Trek in ieder geval beter geen trui, blazer, trui met capuchons of hoge schoenen aan. Deze moet je vaak uittrekken in de rij, wat weer voor oponthoud zorgt. Sieraden kun je trouwens gewoon dragen, net als een riem, tenzij die een grote en dichte gesp heeft. Handig dus om rekening mee te houden als je deze meivakantie gaat vliegen.

Bron: Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.