Kijkers hebben kritiek op rijk én arm gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’

Gisteren zagen we in ‘Steenrijk, Straatarm’ hoe de familie van Meel ruilde met de familie van der Wielen. Kijkers waren nogal kritisch over de gezinnen.

Bianca van Meel woont samen met haar zoon Storm in een vrijstaande miljoenenvilla in Capelle aan den IJssel. Ze hebben een wijnkelder, ruim kantoor en ieder een slaapkamer mét eigen badkamer. Bianca en Storm runnen samen een familiebedrijf in textiel. Bij de familie van der Wielen in Veghel gaat het er anders aan toe. Erik (54) en Iris (35) wonen samen met hun dochter bij de moeder van Iris (58). Zij konden hun huur niet meer betalen, omdat Erik volledig afgekeurd is.

Verwende zoon

In de aflevering ruilen de gezinnen niet alleen van huis, maar ook van weekbudget. Op Twitter is te zien hoe kijkers zich storen aan beide gezinnen. Zo vinden ze Storm, die moet wennen aan zijn tijdelijke levensstijl, nogal verwend. “Beetje jammer dat verwende gedrag van de ‘rijke’ zoon”, schrijft iemand.

Lees ook: Kijkers zien teleurstellend einde in ‘Kopen Zonder Kijken’

Nog meer kritiek

Toch zijn kijkers ook over het arme gezin niet te spreken. Ze begrijpen niet waarom Iris maar twintig uur werkt, terwijl Erik thuis is. “Als je vent gewoon thuis is, kun je gewoon full time werken hoor”, zegt iemand op Twitter. Dochtertje Abigail kan wél op complimenten rekenen. “Wat een lief kind! Het zonnetje deze aflevering”, schrijft een kijker.

In scène gezet

Kijkers hebben niet alleen kritiek op de gezinnen, maar ook op het gesponsorde gedeelte van Steenrijk, Straatarm. “Lang leve de sponsordeals, ligt er wel heel dik bovenop eigenlijk”, zegt iemand. “Toevallig de kleding voor de helft van de prijs. Programma is helemaal in scène gezet”, schrijft een ander. Er was ook verbazing over het tandartsbezoekje van Iris en Erik. Volgens kijkers was er helemaal niet genoeg geld over van hun weekbudget.

Ook interessant: Besteld eten in Steenrijk, straatarm maakt de tongen los

Bron: Televizier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Priscilla
  Zelf mee gedaan mooie ervaring rijker. Stad is opgezet. Veel verplichte dingen. Dingen worden eruit gehaald. Alles voor de kijk cijfers!!!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jacqueline
  Niet alleen is de vader herl de dag thuis, ook oma is herl de dag thuis. Er zijn al 3 inkomens in 1 huis, oma, vader afgekeurd en moeder parttime. Het valt mij ook op dat er 100 euro weekbudget is, dit noem ij geen armoe. Dit is wat ge gemiddelde nl overhoudt na betali g van alles in de maand. Verder vind ik het progamma ye nadele veranderd, je ziet ze eten bestellen, dan pop op avond 2, wat is r herl de dag gedaan? Shoppen kan ook in goedkope winkels, dan hoiden ze r in elk geval voor het kind wat aan over dagje dierentuin, uit eten en naar de kapper, wat hebben ze met de rest van de tijd gedaan. Vind dit geen straatarm gezin. En het progamma is ook ten nadele veranderd.
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Fonsie
   Nou ik moest rond komen met 40 euro en 2 pubers van zonen
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Sandra
  Valt me op dan 100 euro gezien wordt als armoede. Maar dat is z'n beetje wat jan modaal na aftrek vaste lasten ook per week overhoudt om te eten . Alleen hun krijgen geen meedoen regeling, gratis uitstapjes en bijv kleding en voedselbank, vrijstellingen etc want inkomen is te hoog. En dat zijn dan werkende mensen.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen