vrouw blij kerst

Kerstavond met vriendinnen? Dit heb je nodig!

De kerstdagen zitten vol met gezelligheid en heerlijk eten. Dat is natuurlijk erg leuk met familie, maar ook met vriendinnen!

Voordat de verplichtingen met de families plaatsvinden, heb je kerstavond nog om zelf in te vullen. Organiseer een kerstavond voor jouw vriendinnen om samen te genieten van de feestdagen. Inspiratie nodig voor activiteiten? In dit artikel vind je de beste tips.

(Foute) Kerstfilms kijken

Het grootste deel van de kerstdagen zit je aan tafel of sta je in de keuken. Hoe lekker is het dan om voor de afwisseling samen met de meiden een avondje te bankhangen? Zoek je favoriete kerstfilms en shows uit, zoals de klassieker All You Need Is Love van eigen bodem.

Extra tip: Koop wat grappige kleine cadeaus en maak voor de shows en series die je kijkt een cliché-bingo. Schrijf allemaal typische uitspraken of momenten op en streep ze af als ze voorbij komen. Elke bingo mag natuurlijk een cadeautje pakken.

Samen koken

Of je nou samen een hele maaltijd wilt voorbereiden of lekkere hapjes wil maken voor de filmavond, het is super gezellig om samen te koken! Er zijn een hoop heerlijke kerstrecepten die ook nog eens hartstikke makkelijk zijn, want je hebt waarschijnlijk geen zin om uren in de keuken te staan.

Denk bijvoorbeeld aan marshmallows met chocola en frambozen. Snel gemaakt en heerlijk om samen van te genieten op de bank. Wil jij dit dessert ook graag maken voor kerstavond met vriendinnen? Het recept, en aanvullende informatie zoals voedingswaarden, vind je hier.

Schermafbeelding 2022 11 30 Om 16.52.31

Spa aan huis

Een heerlijke manier om jezelf en je vriendinnen te verwennen tijdens de drukke feestdagen is een spa avondje organiseren. Koop lekkere gezichtsmaskers en neem de tijd om onder het genot van een drankje eens echt tot rust te komen. Vergeet niet om kaarsjes en een gezellige serie aan te zetten voor de juiste rustgevende sfeer!

Deze tekst is geschreven in samenwerking met Jumbo.