Kabinet Grote Evenementen

Kabinet hoopt dat grote evenementen vanaf déze datum weer kunnen

Er wordt nog een slag om de arm gehouden, maar het kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer grote festivals en andere evenementen met veel publiek kunnen worden georganiseerd.

De evenementenbranche vroeg het kabinet eerder deze maand in paginagrote advertenties zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over wat de komende maanden wél mogelijk is. De sector vreest veel mensen te moeten ontslaan als er nog een zomer wordt overgeslagen.

Garantiefonds

Als de festiviteiten weer mogen, dan is er nog wel een verhoogd risico dat ze alsnog worden afgeblazen. Voor dat soort gevallen komt er een garantiefonds met 300 miljoen euro, kondigde het kabinet donderdag aan. “Er wordt een garantieregeling uitgewerkt, zodat evenementen georganiseerd kunnen worden vanaf een tijdvak waar dat vanuit coronaoptiek redelijkerwijs verantwoord is. Inzet is nu vanaf 1 juli 2021”, schrijft het kabinet aan de Tweede Kamer. Het fonds moet nog verder worden uitgewerkt.

Proefevenementen

Vanaf februari worden zeer beperkt proefevenementen georganiseerd, zoals enkele concerten en voetbalwedstrijden. Tijdens deze praktijktesten – zogenoemde fieldlabs – wordt gekeken naar de besmettingsrisico’s tijdens activiteiten met veel publiek.