Italië opent grenzen vanaf 3 juni: kunnen we er dan op vakantie?

Italië is van plan om de grenzen vanaf 3 juni weer te openen voor reizigers van en naar het buitenland. Betekent dit dat we er deze zomer op vakantie kunnen?

Versoepeling

Geleidelijk versoepelt Italië, dat één van de zwaarst getroffen landen is, de coronamaatregelen. Zo mogen Italianen vanaf maandag hun familie en vrienden weer zien, gaan restaurants voor een deel open en mogen Italianen in juni weer de grens oversteken. Ook burgers uit de Europese Unie mogen het land weer in.

In de gebieden die niet zo hard getroffen zijn door het coronavirus mag vanaf maandag de horeca weer open. Dit betekent ook groen licht voor campings en hotels. Toch ligt de toeristische sector voorlopig nog plat in het land, aangezien Italianen tot juni niet naar andere provincies mogen reizen.

Nederlanders

En wat betekent dit voor ons? Er is nog niet veel bekend over het reizen van Nederland naar Italië. Er vliegen minder vliegtuigen en om er met de auto te komen moet je door landen die de grenzen nog wel dicht hebben.

Volgens correspondent Eveline Rethmeier is Italië de druk in Europa aan het opvoeren om de grenzen open te stellen. Aan RTL Nieuws vertelt ze dat het toerisme in het land een belangrijke bron van inkomsten is. Vanaf juni hoeven mensen uit het buitenland ook niet meer verplicht twee weken in quarantaine, wat het aantrekkelijker maakt om naar Italië toe te gaan.

Daarnaast hangt de vraag of we weer naar Italië mogen reizen ook af van de Nederlandse regering. Er geldt voor het land nog steeds code oranje met het advies om alleen te gaan indien dit noodzakelijk is.

Verwachting

De Algemeen Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) verwacht dat vakanties naar Italië en andere Europese landen deze zomer wel weer kunnen. Wel benadrukken zij dat de vakantie anders wordt dan we gewend zijn. Er gelden immers overal nog altijd strenge regels.

Ook Rethmeier denkt dat reizigers in Italië met maatregelen te maken krijgen. “Testen op koorts bijvoorbeeld. En ook in hotels en restaurants moet je afstand blijven houden. Dus het zal niet zo zijn als voorheen.”

Bron: RTL Nieuws


Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen