Ic

Heftige beelden: filmmaker Jessica loopt mee op de IC tijdens corona

Nederland zit middenin de coronacrisis. Op de Intensive Care wordt dag en nacht gewerkt om het virus te bestrijden. Filmmaker Jessica Villerius liep mee.

Coronavirus op de IC

Jessica Villerius – die eerder heftige documentaires maakte, zoals ‘Eetstoornissen: Maskers Af’ en ‘Emma wil leven’ – volgde afgelopen week IC-artsen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven. In de documentaire ‘Levenslucht – een week op de IC tijdens corona’ ontdekt ze wat het coronavirus voor artsen en specialisten betekent en hoe zij omgaan met de enorme druk. Vanwege privacyredenen worden patiënten op de IC niet herkenbaar in beeld gebracht.

Lees ook: Jeannette heeft corona: ‘Alle energie was uit mijn lichaam’

Heftige documentaire

De heftige beelden laten zien hoe artsen in de drie Nederlandse ziekenhuizen hun werk doen in deze uitzonderlijke situatie. En dat is belangrijk, vindt intensivist Oscar Hoitink van het Nijmeegse CWZ Ziekenhuis. “Mijn motivatie om aan Levenslucht mee te werken is dat ik wil laten zien hoe serieus dit is. Want bij een groot deel van de bevolking heerst nog steeds het idee dat het een griepje is”, zei hij in het programma Op1. Jessica vond het heftig om de documentaire te maken. “Ik schrok ervan hoe snel corona zich manifesteert. Sommige mensen komen ’s ochtends met ademhalingsklachten binnen en overlijden een dag later.”

Je kunt de BNNVARA-documentaire ‘Levenslucht’ bekijken op NPO start. Foto: BNNVARA

Lees ook: Irma werkt op de spoedeisende hulp: ‘Tranen van ontlading, verdriet en onmacht’

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen