glas wijn

Dít gebeurt er met je lichaam als je één wijntje per dag drinkt

Geniet jij iedere dag wel van een glas wijn (of twee)? Wij vertellen je hier wat de effecten hiervan zijn op jouw lichaam.

Wijnen

Drink jij dagelijks een glas wijn in de avond of tijdens het avondeten? Is dit nou wel of niet goed voor je lichaam? Verschillende onderzoeken bewijzen dat er een aantal voordelen, maar ook een paar nadelen kleven aan het drinken van wijn. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Lees ook: Wél wijnen, maar geen kater? Kies voortaan voor déze soort

Voordelen

Eén groot voordeel van wijn is dat er veel antioxidanten in zitten. Deze antioxidanten beschermen de cellen en de weefsels, zodat ziektes geen kans krijgen om binnen te dringen. Denk hierbij aan ziektes als kanker en hartaandoeningen. Ook zou vooral rode wijn helpen om atherosclerose te voorkomen. Twee glaasjes wijn per dag zou ook het goede cholesterol verhogen. Dit goede cholesterol zorgt ervoor dat je slagaderen minder snel dichtslibben. Ook de kans op een hartaanval verkleind en nemen stress- en paniek gevoelens af. Alsof dit nog niet genoeg is, zorgt wijn er ook voor dat de kans kleiner wordt dat je ooit diabetes krijgt.

Lees ook: Met déze truc geef je je goedkope wijn makkelijk een dure smaak

Nadelen

Helaas kleven er ook wat nadelen aan het drinken van wijn. Zo kan wijn niet altijd goed samengaan met bepaalde medicatie. Denk aan antidepressiva en pijnmedicatie bijvoorbeeld. Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat foliumzuur minder goed wordt opgenomen. Dit is een vorm van vitamine B die onder andere belangrijk is voor de celdeling. Helaas wordt de kans op borstanker ook vergroot als je meer wijn, en dus alcohol, drinkt. De kans op nierkanker verkleint echter weer door het drinken van wijn. Het beste is dus om met mate te genieten van een glaasje wijn.

Lees ook: Bewezen: dít is waarom een glas wijn bij het eten best een goed idee is

Foto: GettyImage
Bron: Verywellfit.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen