Ontwerp Zonder Titel 2021 06 08t202131.143

Wél wijnen, maar geen kater? Kies voortaan voor déze soort

Kun jij ook zo genieten van een wijntje in de zon, maar heb je geen zin in een kater? Biologische wijn zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

Definitie

Allereerst blijkt er geen duidelijke definitie te zijn van natuurlijke wijn. Vaak bedoelt men een wijn die gemaakt is van organische druiven, waarbij geen ingrediënten zijn weggehaald of toegevoegd. Op wijnboerderijen waar normale niet-natuurlijke wijnen worden geproduceerd, worden vaak chemische bestrijdingsmiddelen of andere toxische stoffen gebruikt. Ook wordt deze wijn gefilterd en worden er bepaalde stoffen toegevoegd die invloed hebben op de smaak en geur. Bij natuurlijke wijnen is dit niet het geval.

Lees ook: Met déze truc geef je je goedkope wijn makkelijk een dure smaak

Kater

Laten we vooral duidelijk maken dat de oorzaak van een kater alcohol is. Helaas zit ook in natuurlijke wijn voldoende alcohol en kun je hier dus ook een kater van krijgen. Wat wél zo is, is dat natuurlijke wijn minder nare toevoegingen bevat. Hierdoor hoeft je lichaam minder hard te werken om de wijn te verwerken. Dít kan er vervolgens voor zorgen dat je kater ook minder intens is.

Lees ook: Dit wil je: Hema verkoopt een draagbare wijnkoeler mét tapkraan

Foto: GettyImages
Bron: Elle.com.au

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen