verkouden

Déze gezondheidsvragen werden in 2020 het meest gegoogeld (met antwoord)

Het afgelopen jaar stond natuurlijk in het teken van het coronavirus. Niet gek dat er op Google zoveel gezocht werd op gezondheidsonderwerpen.

Uit Amerikaans onderzoek blijken dit de meest gestelde vragen op het gebied van gezondheid.

1. Wanneer ben je kortademig?

Voor kortademigheid zijn verschillende oorzaken. Je hebt dus moeite met ademen, maar kunt ook last hebben van andere symptomen. Misschien hap je naar adem bij geen tot lichte inspanning, kleuren je lippen en vingers blauw of heb je pijn op de borst.

2. Wat is een droge hoest?

Bij een droge hoest wordt geen speeksel of slijm geproduceerd. Dit komt vaak voor bij astma of allergieën. Het kan ook een symptoom van corona zijn.

3. Bij welke temperatuur heb je koorts?

Bij koorts is je temperatuur 38 graden of hoger.

4. Wat is een calorietekort?

Dit betekent dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je per dag verbrandt.

5. Waarom ben ik steeds zo moe?

Er zijn verschillende oorzaken van vermoeidheid. Natuurlijk speelt de onrust en stress van het coronavirus daarbij ook een rol. Ook een slaaptekort, ongezond dieet en tekort aan beweging spelen mee. Ben je chronisch vermoeid? Dan kan het ook wijzen op een depressie, angststoornis, diabetes of slaapapneu.

6. Hoe krijg je water uit je oor?

Vergeet wattenstaafjes. Beter kun je je hoofd kantelen naar de kant waar het water zit. Trek vervolgens voorzichtig aan je oorlel. Ook kun je een paar minuten met het oor op een handdoek liggen.

7. Hoe kom ik van menstruatiekrampen af?

Blijft vervelend, die menstruatiekrampen. Behalve pijnstillers kan het ook helpen om te rusten, een bad te nemen, rustig te sporten of een kruik te gebruiken.

Lees ook: Ben je de laatste tijd erg vermoeid? Hier kan het door komen

Bron: Theactivetimes.com Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen