één keer

Dít zijn de effecten van alcohol op je seksleven

Alcohol kan leuk zijn, seks ook. Wat gebeurt er als je deze twee combineert? Het kan een fijne cocktail zijn, maar er zitten ook wat gevaren aan verbonden.

Positieve effecten

We weten allemaal dat een glaasje wijn (of twee) ertoe kan leiden dat je je net iets vrijer voelt dan normaal en de wereld er ook net iets rooskleuriger uitziet. Onderzoek bewijst zelfs dat we door het drinken van alcohol de wereld als veel mooier ervaren. Dit geldt dus ook voor de mensen om ons heen. Die ene jongen in het café die jou in het begin van de avond totaal niet opviel, lijkt nu een kopie van Michiel Huisman. Alcohol zorgt er ook voor dat ons zelfvertrouwen een boost krijgt. We voelen ons aantrekkelijk en eventuele twijfels over ons lichaam of onze seksuele capaciteiten lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Lees ook: Zo krijg je meer seksueel zelfvertrouwen in de slaapkamer

Negatieve effecten van alcohol op je seksleven

Naast de positieve effecten, heeft alcohol helaas ook een aantal negatieve gevolgen voor ons seksleven. Zo worden we na een aantal wijntjes vaak moe en dit zorgt ervoor dat we minder gevoelig worden voor aanrakingen van onze partner. Daarnaast verdwijnt onze opgewonden stemming door te veel alcohol en neemt onze seksuele respons af. De bloedtoevoer naar ons geslachtsorgaan neemt af en de zin in seks dus ook. Daarnaast zit ook het hebben van een orgasme er na iets te veel wijntjes niet in. Onderzoek bewijst dat vrouwen na het drinken van alcohol veel meer stimulatie nodig hebben om een orgasme te bereiken. Helaas blijft het daar niet bij. Alcohol zorgt er namelijk ook voor dat we vergeetachtig worden en schaamtegevoelens ervaren. Van de seks die ’s nachts zo fantastisch leek, kun je je nu weinig of niets meer herinneren. Je voelt je koud en gevoelloos bij de persoon die naast je ligt.

Wel of geen alcohol?

Samen met je partner (of tijdens een stapavond) een wijntje drinken kan echt geen kwaad en zal je seksleven alleen maar positief beïnvloeden. Het wordt pas gevaarlijk als je te veel gaat drinken. Weet dus waar je grens ligt of stap op tijd over op een alcoholvrij wijntje, een mocktail of een colaatje.

Lees ook: Dít gebeurt er met je lichaam wanneer je nooit seks hebt

Bron: Healthywomen.org
Foto: Getty Images