marije-genieten-van-seks

Dít gebeurt er met je lichaam wanneer je nooit seks hebt

Ben jij al een tijdje niet zo actief meer onder de lakens? Dit is wat het met je lichaam doet.

Ben jij al een tijdje niet zo actief meer onder de lakens? Dit is wat het met je lichaam doet.

1. Je hersenen gaan achteruit

Uit onderzoek van de University of Maryland is gebleken dat seks goed is voor onze hersenen. Het zorgt er namelijk voor dat er nieuwe neuronen in de hippocampus worden gemaakt. In de hippocampus bevindt zich ons langetermijngeheugen en worden herinneringen opgeslagen. Een vrijpartij maakt dat er meer zuurstof naar dit gedeelte gaat, waardoor meer neuronen worden gevormd. Neuronen zorgen er niet alleen voor dat onze hersenen beter functioneren, maar ook dat ze beter beschermd zijn voor bijvoorbeeld stress. Wie regelmatig de liefde bedrijft, loopt dan ook minder risico op aandoeningen als Alzheimer.

2. Je krijgt last van vaginale droogte

Wie al een tijd geen seks meer heeft gehad, kan moeite krijgen om opgewonden te raken. Dit kan leiden tot vaginale droogte en pijn bij de seks. Gelukkig kan glijmiddel helpen.

3. Je hebt meer kans op hart- en vaatziekten

Wetenschappers van de American Journal of Cardiology ontdekten dat mannen die twee keer per week seks hebben, minder risico lopen op hart- en vaatziekten. Toch moet hier een kanttekening worden gemaakt, want dit zou vooral te maken hebben met de beweging die zij kregen door de vrijpartij. Hiervoor kan je net zo goed naar de sportschool.

4. Je weerstand gaat achteruit

Wie seks heeft, maakt meer antilichamen aan die infecties bestrijden. Uit een studie van de Wilkes University in Pennsylvania kwam naar voren dat het immuunsysteem van vrouwen die twee per week seks hadden 33 procent sterker was dan dat van vrouwen die niet seksueel actief waren.

5. Meer stress

Het zal je niet ontgaan zijn dat seks ontspant. Het is dan ook niet vreemd dat mensen die de liefde nooit meer bedrijven gemiddeld meer stress ervaren dan mensen die dat wel doen.

Bron: HLN, Margriet

Lees ook: dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen