Couple Sharing Love

Zo krijg je meer seksueel zelfvertrouwen in de slaapkamer

Niet iedereen is gezegend met een flinke dosis zelfvertrouwen als het aankomt op seks en intimiteit. Geen zorgen! Wij geven wat tips om dit zelfvertrouwen te vergroten en zo meer te kunnen genieten tussen de lakens.

Seksueel zelfvertrouwen

Seks is één van onze menselijke levensbehoeften. De meesten van ons hechten veel waarde aan een fijn seksleven en voelen zich heerlijk na een plezierige nacht tussen de lakens. Een fijn seksleven begint met seksueel zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen heeft namelijk invloed op alle seksuele keuzes die we maken. Denk hierbij aan de partner die we kiezen, het wel of niet gebruiken van voorbehoedsmiddelen én het bereiken van de welbekende climax. De vraag is alleen: hoe krijg je meer zelfvertrouwen op het gebied van seks?

1. Creëer een alter ego

Inderdaad, een beetje zoals Beyoncé en Sasha Fierce. Probeer jezelf in te beelden als een vrouw met veel seksueel zelfvertrouwen. Net als dat je jezelf iedere dag vertelt dat je mooi bent, vertel je nu dat je een vrouw bent met veel seksueel zelfvertrouwen die weet wat ze kan en wil. Het zal in het begin wat onnatuurlijk aanvoelen, maar je zult merken dat dit gevoel langzaam minder wordt. Fake it until you make it!

2. Spreek het uit

Vaak worden onzekerheden alleen maar groter op het moment dat je ze voor jezelf houdt. Kwetsbaarheid maakt je echter juist krachtig en zorgt ervoor dat je meer kunt connecten met je partner. Onderzoek wijst uit dat praten over seks zorgt voor een sterkere band en meer vertrouwen. Koppels die hun seksleven bespreken, blijken vaker betere seks te hebben.

Lees ook: Dit is waarom je meer zin hebt in seks tijdens je menstruatie

3. Vergelijk jezelf met andere vrouwen

Vrouwen kunnen enorm streng voor zichzelf zijn. We zien ieder overbodig vetrolletje of nieuw gekweekt putje in ons been, en kunnen ons hier soms super onzeker door voelen. Door jezelf op een realistische wijze met andere vrouwen te vergelijken, zul je je waarschijnlijk beseffen dat je het nog helemaal niet zo slecht getroffen hebt met jezelf. Iedere vrouw vindt bepaalde fysieke kenmerken mooi en minder mooi aan zichzelf. Own it, and be proud!

4. Mindfulness in bed

Mindfulness klinkt misschien niet direct heel sexy, maar toch kan het een zeer effectieve tool zijn om meer seksueel zelfvertrouwen te creëren. Met mindfulness geef je bewuster aandacht aan het moment, zonder oordeel. Juist dit laatste zal ervoor zorgen dat je minder last krijgt van piekergedachtes en meer in het hier en nu met je partner kunt zijn.

5. Praat lief tegen jezelf

Veel vrouwen zijn ontzettend lief voor vriendinnen, maar praten op een andere wijze tegen zichzelf. Vaak zijn het de onbewuste gedachten (‘Ik zie er niet goed uit vandaag’, ‘Mijn partner vindt mij vast niet aantrekkelijk zo’). Probeer jezelf iedere keer te corrigeren wanneer je onaardig tegen jezelf praat. Op deze manier wordt het een gewoonte om lieve, positieve dingen tegen jezelf te zeggen.

Lees ook: Door deze seksstandjes krijg je als vrouw sneller een orgasme

Bron: psychologytoday Foto: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen