Herman van der Zandt

Eerste Top 2000 a gogo voor Herman van der Zandt: ‘Eer om hier te zijn’

Op Tweede Kerstdag was het zover: de eerste uitzending van Top 2000 a gogo met presentator Herman van der Zandt werd uitgezonden. Hij nam de presentatie over van Matthijs van Nieuwkerk, nadat die onder vuur kwam te liggen door grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van De Wereld Draait door.

“Het is voor mij een eer om hier te zijn”, zegt Herman van der Zandt aan het begin van de uitzending. 

‘We gaan het samen redden’

Ondanks dat de presentator het een eer vindt om het programma te presenteren, voelt hij zich ook een beetje te gast in het café. “Herman, ik ben ongelofelijk blij dat je er bent”, zegt Leo Blokhuis nadat Herman hem heeft geïntroduceerd. “Jij trekt mij er wel een beetje doorheen?”, vraagt Herman. “We gaan het samen redden”, antwoordt Leo. 

Lees ook: Bohemian Rhapsody opnieuw bovenaan de Top 2000

Herman van der Zandt

Nadat er veel commotie ontstond rondom het artikel van de Volkskrant over Matthijs van Nieuwkerk en de misstanden bij De Wereld Draait door vond de NTR, de omroep die Top 2000 a gogo uitzendt, het niet gepast om het door Matthijs te laten presenteren. Leo vond wel dat het programma toch door moest gaan en daarom heeft Herman van der Zandt de presentatie op zich genomen.

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.