mark rutte

Een nieuwe persconferentie: dit kunnen we verwachten

Vanavond zullen premier Mark Rutte en minister Hugo De Jonge opnieuw een persconferentie houden. Wat kunnen we verwachten?

Drie weken verlengd

Afgelopen weekend werd al bekend dat de huidige lockdown waarschijnlijk met drie weken wordt verlengd. Er zullen dan ook geen maatregelen worden versoepeld.

Wanneer hier precies verandering in komt, blijft onduidelijk. Ook blijft de vraag wat voor toekomstbeeld Rutte en De Jonge het land kunnen bieden.

Basisscholen

Het kabinet hoopt dat de basisscholen hun deuren op 25 januari weer kunnen openen, maar dat is nog niet zeker. Kinderen zouden namelijk een stuk meer risico lopen om besmet te raken met de Britse variant van het coronavirus. Hier doet het Outbreak Management Team (OMT) op dit moment onderzoek naar.

Avondklok?

Verder werd onlangs bekend dat het kabinet het invoeren van een avondklok overweegt als extra ingreep om verspreiding van het virus af te remmen. Burgemeesters vinden dit echter geen goed idee. Uiteindelijk zijn zij het die de avondklok in steden en dorpen moeten handhaven. Er zal vandaag nog over worden overlegd.

Steunpakketten

Een andere vraag waarover wordt gesproken, is hoe de steunpakketten zullen worden uitgebreid om bedrijven te helpen. Veel winkeliers kunnen door de lockdown hun voorraden niet kwijtraken, wat tot financiële problemen leidt. De ministers Wopke Hoekstra, Wouter Koolmees en Eric Wiebes zijn hier mee bezig.

Vandaag komt het ministerieel crisisteam nog bijeen, waarna premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond om 19:00 een persconferentie zullen houden.

Bron: ANP, LINDA., RTL Nieuws
Foto: ANP