schoenen

Dit zijn dé schoenentrends voor de herfst en winter

Het is altijd een komen en gaan van trends. Zo gaat dat op elk vlak, bijvoorbeeld bij kleding.

Kijk eens naar wat je zelf mogelijk in de jaren ’80 droeg, dat kan nu eigenlijk niet meer natuurlijk. Ook de schoenen zijn door de jaren heen veel veranderd. Voor de herfst en winter van 2020 zullen er opnieuw trends zijn waar je in principe aan moet voldoen als je als vrouw up to date wilt blijven met de mode. Wat de trends zijn voor de herfst en winter als het gaat om de schoenen lees je hieronder.

Neutrale kleuren

Sneakers, waarbij je onder andere kunt denken aan een paar hartjes schoenen, zijn al jarenlang in de mode. We zullen er bovendien binnenkort niet van af komen, wat eigenlijk wel goed nieuws is. Wel zullen de sneakers die de komende maanden op de markt komen een iets ander uiterlijk hebben dan wat je gewend zult zijn. Ze gaan namelijk mee met de zogeheten neutrals trend. Dit is al een tijdje actief in de modewereld, waar de schoenen nu dus ook aan moeten geloven. Met andere woorden, sneakers zul je met name veel vinden in kleuren als beige, bruin en nude.

Chunky boots

Eigenlijk is het niet eens een trend van deze herfst en winter, want de chunky boots waren ook voor en tijdens de zomer helemaal hip. Deze schoenen hebben dus de warme maanden overleefd en zullen naar alle waarschijnlijkheid nog wel een tijdje populair blijven. Natuurlijk heeft Dr. Martens de chunky boots weer in het assortiment zoals altijd, maar ook andere merken beginnen meer van deze schoenen te ontwerpen. Je zou chunky boots kunnen combineren met jeans, maar met een leren broek kan ook. Een jurk met daaronder deze indrukwekkende laarzen zorgt juist voor een aantrekkelijk contrast.

Puntige neuzen

Bovendien zul je als je op jacht bent naar een nieuw paar schoenen veel exemplaren tegenkomen met een spits neusje. Dit is best opvallend te noemen. Nog niet zo lang geleden moesten de neuzen van de schoenen namelijk juist zo vierkant mogelijk zijn, wat ook nog altijd wel redelijk het geval is bij de chunky boots. Desondanks is er nu dus alweer een nieuwe trend gaande waarbij de neuzen ontworpen zijn in de vorm van een punt. Met name de enkellaarsjes moeten geloven aan deze nieuwe trend in schoenenland. Dit geldt overigens ook voor de mannenschoenen.

Partnerbijdrage: Assem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen