carice van houten

Carice van Houten openhartig over overlijden van haar vader tijdens zwangerschap

Actrice Carice van Houten heeft in de podcast die ze samen met Halina Reijn maakt, geëmotioneerd verteld over het verlies van haar vader tijdens haar zwangerschap. Toen Carice in het ziekenhuis was voor de 20 wekenecho, lag haar vader in hetzelfde ziekenhuis op sterven. 

In hetzelfde ziekenhuis

Door een aangeboren hartafwijking van haar vader werd de 20 wekenecho van Carice in het ziekenhuis gedaan. Het hartje van de baby klopte. “En toen begonnen mijn zus en ik – nu begin ik weer te huilen – te huilen van geluk”, vertelt ze. “Onze vader ligt hier in een andere vleugel dood te gaan.”

Te emotioneel

Drie kwartier na de echo overleed de vader van Carice. “Ik kon niks meer uitbrengen, het was te emotioneel voor mij. Mijn zus heeft nog tegen m’n vader kunnen zeggen: het is allemaal goed.”

Lees ook: Carice van Houten openhartig over jeugd: ‘Durfde niet meer een kerk in’

Verwerken opgeschoven

De zwangerschap zorgde ervoor dat de actrice niet altijd goed heeft kunnen rouwen om het verlies van haar vader. Zo vertelt ze dat ze het verwerken af en toe heeft opgeschoven. “Maar ik voelde me ook gered, want ik had deze pijn misschien niet kunnen dragen als ik niet zwanger was geweest.”

“Ik hou me maar vast aan het spirituele idee dat hun paden elkaar gekruist hebben en dat ik mijn vader wel terug zie in mijn zoon”, vertelt Carice.

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.