carice van houten

Carice van Houten openhartig over jeugd: ‘Durfde niet meer een kerk in’

In de nieuwe podcast van Carice van Houten en Halina Reijn, ‘Carice & Halina’ vertelt Carice dat ze tijdens haar jeugd vaak werd meegesleept naar begrafenissen. Dat maakte veel indruk op haar, waardoor ze op een gegeven moment zelfs geen kerk meer in durfde.

Carice & Halina

De twee vriendinnen Carice en Halina zijn samen een podcast begonnen om hun vriendschap te redden. Door hun drukke carrières wonen ze niet meer op hetzelfde continent.  “Eigenlijk is deze podcast de enige manier waarop wij onze intieme vriendschap voort kunnen zetten”, vertelde Halina eerder over de podcast. 

Veel indruk gemaakt

Tijdens de nieuwe aflevering praten ze over de jeugd van Carice, waarin ze veel met de dood te maken heeft gekregen. “Ik heb gewoon heel veel mensen in een kist gezien, en dat heeft zoveel indruk op mij gemaakt”, vertelt ze. De geur van hout en rook zorgde ervoor dat ze niet meer in kerken durfde te komen. 

Lees ook: Carice van Houten weet niet hoe haar keuken werkt: ‘Een spatel, wat is dat?’

‘Opbaartje’ spelen

Doordat Carice en haar zus Jelka naar zoveel begrafenissen gingen, werden ze geobsedeerd door de dood. “Wij speelden thuis ‘opbaartje’. Dat je elkaar moest afleggen.”

Bron: Instagram
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.