Terras

Zo zien cafés en restaurants er vanaf 1 juni uit

Vanaf 1 juni mag de horeca weer open, mits er op een veilge manier gebruik van gemaakt wordt. Hotels, restaurants en cafés moeten zich houden aan deze richtlijnen.

Hotels, restaurants en cafés moeten zich houden aan de richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland. De branchevereniging heeft een protocol opgesteld waar de horeca aan moet voldoen. RTL Nieuws zocht uit wat daar precies in staat.

Lees ook: Met hoeveel mensen mag je in de auto?

Controlegesprek

Als je ergens wilt eten of drinken, ben je verplicht om te reserveren. Bij binnenkomst moeten gasten hun handen wassen of ontsmetten met handgel. Daarna moet je in een controlegesprek een aantal vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld of je de afgelopen 24 uur last hebt gehad van hoesten, neusverkoudheid, koorts of benauwdheid. Of dat een van je huisgenoten koorts en/of benauwdheidsklachten had.

Aan tafel

Aan tafel mogen maximaal vier personen zitten. Behalve als het gaat om een gezamenlijk huishouden dat uit meer personen bestaat. Dat geldt ook voor een bar. De bediening mag binnen 1,5 meter de bestellingen opnemen, uitserveren en opruimen.

Lees ook: Dít zijn de versoepelingen van de coronamaatregelen

Bron: RTL Nieuws