Let op: vanaf vandaag trajectcontroles op deze provinciale wegen

Met hoeveel mensen mag je in de auto?

Vorige week kondigde premier Mark Rutte de versoepeling van een aantal coronamaatregelen aan. Hoe zit het nu precies met het aantal toegestane personen in de auto?

1,5 meter

Eigenlijk geldt voor de auto hetzelfde als voor alle andere omgevingen: houd 1,5 meter afstand. Alleen is het hier een stuk lastiger om je eraan te houden.

Wanneer mensen dicht naast elkaar zitten, is het risico op besmetting en de verspreiding van het virus een stuk groter. Daarom is het alleen toegestaan om met mensen uit hetzelfde huishouden in de auto te zitten. Het RIVM: “En daarmee bedoelen we echt alleen mensen die onder hetzelfde dak wonen.”

Boete

Wat als je toch met mensen buiten je huishouden in de auto stapt? Volgens de politie is dit ‘erg onverstandig’, maar niet strafbaar. Pas vanaf drie personen of meer kunnen boetes worden uitgedeeld. Voor 12 tot en met 17-jarigen is deze boete 95 euro en voor volwassenen 390 euro. Ook kan je een aantekening op je strafblad krijgen.

Het maakt hierbij niet uit hoelang je in de auto zit en waar je naartoe gaat. Zelfs als je naar het ziekenhuis rijdt, geldt deze regel.

Conclusie

Dus: rijd alleen met mensen in de auto met wie je samenwoont en als het écht niet anders kan, houd het bij maximaal één ander persoon.

Bron: RTL Nieuws

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Marijke
  moeten ouders nu ook al autorijles geven dan?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Altena
  Vind het maar raar dat je als 4 vriendinnen niet in 1 auto mag zitten Wij zijn 4 weduwen en goede vriendinnen Willen graag met zun 4 reun daag jes weg Dus dat mag niet
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen