stappenplan financiën inzicht

Albert Heijn stopt met koopzegels plakken: alleen nog digitaal

Na 65 jaar wordt het plakken van koopzegels verleden tijd bij de Albert Heijn. Vanaf 1 juni kunnen klanten alleen nog digitaal sparen.

Incomplete boekjes

De AH laat weten dat de bestaande koopzegels en spaarboekjes worden afgebouwd. Mensen die nog incomplete boekjes hebben, kunnen nog tot het eind van het jaar verder sparen om deze vol te maken.

Rente

De relatief hoge rente van 6 procent die bij AH gold, wordt nog steeds gehanteerd. Vorig jaar introduceerde de supermarkt al digitaal sparen.

App

Het sparen zal nu plaatsvinden via een app. “Vanaf 1 juni kunnen klanten met een persoonlijke Bonuskaart de vertrouwde koopzegels digitaal sparen”, aldus de AH.

Corona

Het sparen van zegels was al tijdelijk stopgezet vanwege de coronacrisis. De supermarkt stimuleerde toen al om digitaal te gaan sparen. Volgens een woordvoerder van de AH was het concert al bezig met het digitaliseren van de koopzegels, maar is de introductie versneld.

Bonuskaart

Vanaf 1 juni komen de papieren koopzegels terug, al is het maar voor even. Vanaf volgend jaar kan het nog alleen digitaal en als mensen een bonuskaart hebben. “Daarmee staan de zegels ook echt op jouw naam, we vinden dat belangrijk aangezien ze een waarde vertegenwoordigen”, vertelt de woordvoerder.

Andere spaaracties, zoals bijvoorbeeld voor de Efteling, blijven zowel digitaal als fysiek bestaan.

Bron: NU.nl

Lees ook: spaar jij koopzegels? Waarom het superslim is om er juist nú mee te beginnen

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.