Seks

Oelala: tijdens dít seizoen hebben koppels de meeste seks

Ben jij je bewust van het effect van de verschillende seizoenen op je seksleven? Tijdens déze periode hebben koppels het vaakst seks.

Heet, heter, heetst

Misschien dat seizoenswisselingen geen invloed hebben op jouw seksleven, maar uit onderzoek blijkt dit bij veel koppels wel het geval te zijn. Er zijn namelijk drie maanden in het jaar waarin koppels de meeste seks hebben. In juni, juli en augustus stijgt de temperatuur niet alleen buiten, maar ook in de slaapkamer. Op de eerste plaats staat juli en augustus en juni eindigen achtereenvolgens op de tweede en derde plek. De meest populaire dag zou de eerste zaterdag van de maand juli zijn.

Lees ook: Met déze sterrenbeelden heb je de beste seks

Kwantiteit en kwaliteit

In de zomermaanden hadden koppels niet alleen vaker seks (zo nam de frequentie toe met 12%), maar nam de kwaliteit van de seks ook toe. Mensen uit het onderzoek gaven namelijk aan vaker een fantastisch orgasme te beleven tijdens de warme zomermaanden. Er zijn verschillende verklaringen waarom koppels vaker seks hebben in de zomer. Zo voelen veel mensen zich aantrekkelijker als de zon schijnt en hierdoor een mooi zomers tintje hebben. Daarnaast is er in de zomer meer huid te zien, waardoor mensen sneller geprikkeld worden. Tot slot maakt je lichaam, door de toename van vitamine D in de zomer, ook meer feel good hormonen aan. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en voel je je zelfverzekerder. Dit alles betekent niet dat koppels in de winterperiode geen tot weinig seks hebben. In de herfst neemt de hoeveelheid testosteron bij zowel mannen als vrouwen toe, waardoor koppels ook dan vaker seks hebben. Daarnaast zouden koppels gedurende de week vóór kerst, ook meer seks hebben dan gemiddeld.

Vriendin’s favoriet

Wil jij je (bed)partner uitdagen voor wat meer spanning tijdens een date of in huis? Dan is de Seashell van Essential Pleasure de oplossing. Deze draadloze vibrator voor vrouwen kan bestuurd worden op een afstand door je (bed)partner tijdens een date. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Marieke was seksverslaafd: ‘Had ik gewoon zo’n hoog libido of was er iets anders aan de hand?’

Foto: GettyImages
Bron: Healthdigest.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.