vakantieliefde

Toeren met de motor deze zomer? Rijd een van deze mooie routes!

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat het vakantieseizoen bijna geopend is. Als jij fervent motorchick bent, kijk je wellicht ook uit naar de tijd en vrijheid om lekker te kunnen toeren met je motor.

Je eigen omgeving heb je nu waarschijnlijk wel gezien, dus het wordt tijd om Europa in te trekken in je favoriete motoroutfit. Daarvoor kun je nog een mooie nieuwe motorhelm uitkiezen uit de nieuwe collectie motorhelmen. We bespreken een aantal mooie motorroutes die je deze zomer in Europa kunt gaan rijden!

Omis naar Makarska (Kroatië)

Zin in een reis naar het mooie Kroatië aan de Adriatische Zee? Pak dan de motor om een mooie route van 90 kilometer te rijden tussen de plaatsen Omis en Makarska. Je begint aan de kust in Omis, waarna je al snel de bergen in trekt. Koers naar Gata en geniet van de prachtige uitzichten onderweg. Vervolgens ga je richting Blato en kun je genieten van de rust in een opvallend stille omgeving. Bij Rascane ga je weer bergop als voorbereiding op de werkelijk schitterende afdaling met fantastisch panorama op weg naar het eindpunt in de plaats Makarska.

Assiettapas (Italië)

Meer zin in een echte bergpas en blijf je liever net wat dichter bij huis? Begeef je dan naar het noordwesten van Italië. Daar vind je de Assietapas, die Italië met Frankrijk verbindt. De route over de pas is 60 kilometer lang en heb je niet zomaar even gedaan. Het is een avontuurlijke route over een weg die voor twee derde onverhard is. Je gaat dus off-road en dat wordt beloond met spectaculaire uitzichten, vooral wanneer je het hoogste punt bereikt op 2.165 meter.

Dourovallei (Portugal)

Een korte, maar mooie route vind je in het noorden van Portugal. Daar ligt in een prachtige vallei de rivier Douro. Langs deze rivier kun je een mooie motorroute van 27 kilometer afleggen door wat zeker een van de mooiste stukjes Portugal is. De vallei is de plek waar veel producenten van port hun wijngaarden hebben. Deze kom je onderweg tegen, terwijl je tijdens het nemen van bochten mooie dorpjes passeert totdat je eindigt in de mooie en interessante stad Porto.

Riaza – La Mancha (Spanje)

Kun je wel tegen een brandende zon en wil je het Spanje zien dat de meeste mensen links laten liggen? Maak dan een mooie toer door het centrum van het land, om precies te zijn van Riaza naar La Mancha, waarbij je de hoofdstad Madrid vermijdt. Deze route van 379 kilometer voert je door het bergachtige natuurpark van de Sierra Norte van Guadalajara. Ook steek je onderweg een spectaculaire dam over. Tijdens het tweede deel van de route ga je vooral bergafwaarts over snellere wegen door het Spaanse platteland waar je kunt genieten van de rust. Je eindigt in La Mancha, waar je de lieflijke en typisch Spaanse windmolens van La Mancha kunt bekijken die bekendheid genieten door Don Quixote.

Heb je er al zin in om lekker te gaan toeren in het buitenland deze zomer? Tijdens om de motorkleding af te stoffen dus en zaken te gaan regelen voor een mooie reis waarbij je een of zelfs meerdere van deze mooie routes kunt afleggen. Alss dat geen mooi vooruitzicht voor de vakantie deze zomer is, weten we het ook niet meer.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.chromeburner.nl