Ontwerp Zonder Titel 2020 09 15t222350.277

Waarom je deze herfst vaker pompoen zou moeten eten

De pompoen is vaak hét symbool van de herfst. Wat zijn nu de gezondheidsvoordelen van deze herfstgroente? Wij praten je even bij.

Familie van de komkommer

Misschien wist je dit nog niet, maar de pompoen is dus familie van de komkommer, de courgette en de augurk. Deze groenten groeien allemaal aan planten laag aan de grond. Je hebt vele soorten pompoenen, maar in Nederland heb je vooral de kleinere pompoenen. Denk aan de winter-, de eikel- en de spaghetti-pompoen. Heel leuk allemaal, maar waar is deze typische herfstgroente nou precies goed voor?

Lees ook: Is het gezonder om groente en fruit met of zonder schil te eten?

Vezels en vitamines

De pompoen bevat van nature weinig calorieën, maar wel heel veel vezels. Ook zit deze boordevol vitamine C, vitamine E, calcium en ijzer. Het stofje bètacaroteen is er ook in terug te vinden. Dit stofje geeft je afweersysteem een boost. Precíes wat we tijdens de herfstperiode wel kunnen gebruiken.

Vergeet trouwens ook de pompoenpitten niet. Deze zijn hartstikke gezond voor de blaas en de prostaat.

Bereiden

Zorg dat je de pompoen altijd eerst goed wast. Vervolgens halveer je deze en snijd je de helften in schijven. Met een lepel of een mesje verwijder je de draden en pitten. Het vluchtvlees kun je vervolgens in blokjes snijden en de schil kun je later ook gewoon koken (niet weggooien dus).

Een recept nodig? Klik dan hier: Recept voor pompoensoep (én 4 overheerlijke varianten)

Foto: GettyImages
Bron: Gezondheidsnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen