Korting

Texel, het eiland van de liefde. Onze 5 tips voor een romantisch verblijf

Advertorial – Op Texel weten ze wat ware liefde is. Want wat is er romantischer dan de zon in de zee zien ondergaan op Texel? Samen genieten van een Texels biertje of hand in hand wandelen over het uitgestrekte strand?

Verras je partner met een romantisch uitstapje. Beleef het vakantiegevoel dichtbij huis en kom samen even helemaal tot rust.

Uitwaaien

Hand in hand wandelen over het strand en alle tijd voor elkaar. Geniet van de frisse zilte zeelucht. De Texelse kust geeft energie! Na een wandeling is het natuurlijk tijd om te genieten bij één van de strandpaviljoens. De paviljoens bij de palen 9, 15, 17, 28 en 33 zijn ook in de winter geopend. 

Dineren in stijl

Liefde gaat door de maag: trakteer je partner op een etentje in een bijzonder restaurant. In het havendorpje Oudeschild vind je Visrestaurant ’t Pakhuus. Je kunt hier terecht voor een compleet verrassingsdiner, maar ook voor een heerlijke lunch. Wil je een unieke beleving? Reserveer dan alvast een tafeltje bij ‘Bij Jef’, hét Michelinsterrestaurant van Texel.

 Proost!

Wat is er romantischer dan samen de zon in de zee zien zakken en proosten met een lokaal drankje? Op Texel worden verschillende dranken met liefde gemaakt. Ken je de TX Gin van Stokerij Texel, Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij en het Juttertje al? Stuk voor stuk heerlijke drankjes om van te genieten bij de openhaard of tijdens die eerste lekkere lentedag op het terras.

Beleef de Texelse cultuur

Het pittoreske dorpje De Waal is dit jaar het decor van de Cultuurnacht Texel. Geniet op zaterdagavond 9 februari van muziek, dans, kunst, historie en een voorproefje van de culturele events van Texel. Huiskamers, musea, de kerk en andere locaties vormen van 20.00 tot 01.00 uur een sfeervol podium voor de Texelse Cultuur. 

Bootkaart cadeau

Heb je al helemaal zin gekregen in een vakantie op Texel? Wacht dan niet te lang met boeken. Want als je nu boekt via VVV Texel krijg je de overtocht met een personenauto cadeau. Voor meer informatie en boeken Texel.net/vriendin

Tips en inspiratie?

Kijk voor meer tips en inspiratie op de website van VVV Texel: Texel.net/vriendin

Of volg  VVV Texel op Facebook en Instagram

Reageer op dit artikel