spelletjes

4x leuke spellen voor Oud en Nieuw waar je alleen pen en papier voor nodig hebt

Oud en Nieuw bij jou thuis? Met déze vier originele spellen organiseer jij de perfecte oudejaarsavond met vrienden of familie.

1. Hoogtepunten van het jaar

Tijdens oudejaarsavond wil je natuurlijk alle hoogtepunten van het jaar bespreken. Maak leuke kaartjes voor jou gasten met vragen zoals: ‘Waar heb je dit jaar het hardst om gelachen?’, ‘Welke film of serie heb je het meest van genoten?’ of ‘Welk moment maakte jou ontzettend trots?’ Dit spelletje leidt tot mooie, diepgaande gesprekken.

2. Namenspel

Vooral voor iets grotere groepen is het namenspel erg gezellig. Deel briefjes uit waar iedereen namen van bekendheden op kan schrijven. Denk aan namen van sporters, zangers/zangeressen of bekende Nederlanders. Doe deze briefjes vervolgens in een pot en verdeel iedereen in teams. Graai om de beurt een briefje uit de pot en probeer door middel van hints, jouw team de juiste naam te laten raden. Het team dat de meeste namen heeft geraden, wint het spel.

Lees ook: Maaikes eerste nieuwjaarszoen ging naar een vreemde

3. Koppels

Breng jij oudejaarsavond samen je partner en andere koppels door? Schrijf dan allemaal een aantal relatiegerichte vragen op papier (‘Wat vind je zo aantrekkelijk aan je partner?’ of ‘Op welk moment schaamde jij je voor je partner?’). Doe de vragen in een kom en laat iedereen om de beurt een vraag oplezen en beantwoorden.

4. Goede voornemens

Laat iedereen zijn of haar goede voornemens op papier zetten en doe al deze briefjes in een kom. Om de beurt mogen jullie een briefje openen en bedenken bij wie dit goede voornemen hoort. Een leuke én originele manier om het nieuwe jaar in te luiden.

Lees ook: Gezellig avondje? Déze leuke bordspellen mogen niet ontbreken

Foto: GettyImages
Bron: Purewow.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.