paaseieren

5 originele manieren om paaseieren te verstoppen

Het verstoppen van paaseieren is zo gemakkelijk nog niet. Probeer daarom déze vijf originele en handige tips.

1. Maak een schatkaart

Niet alleen erg leuk voor de kinderen, maar ook nog eens hartstikke handig. Het is alom bekend dat een groot gedeelte van de verstopte paaseieren nooit (of een hele poos later) wordt teruggevonden. Met een handige schatkaart tackel je dit probleem en maak je de zoektocht ook nog eens origineel. Verdeel de tuin bijvoorbeeld in verschillende gebieden en schrijf bij elk gebied hoeveel paaseieren er te vinden zijn.

2. Ieder een eigen kleur

Niet alle kinderen vinden het even leuk om paaseieren te zoeken. Terwijl het ene kind de hele tuin doorrent, is bij het andere kind de motivatie ver te zoeken. Door de paaseieren in kleuren onder te verdelen en ieder kind een eigen kleur te geven, wordt het zoeken voor ieder kind een stuk leuker.

Lees ook: De leukste kindertraktaties met ei: leuk rond Pasen

3. Speciaal ei

Kies ervoor om één ei goud te verven of een andere speciale kleur te geven. Iedereen wilt dit bijzondere ei natuurlijk vinden.

4. Speel zelf mee

Kinderen vinden het vaak heel leuk als de ouders zelf ook mee zoeken. Nadat je kinderen alle eieren hebben gevonden, draaien jullie de rollen om. Waarschijnlijk zul je verbaasd staan van je eigen gedrevenheid en enthousiasme.

5. Verschillende soorten eieren

Maak Pasen extra speciaal door verschillende soorten eieren te verstoppen. Denk aan gekookte eieren, chocolade eieren en/of bijvoorbeeld een surprise ei.

Lees ook: Toe aan een frisse start deze lente? Probeer dan déze tips

Foto: GettyImages
Bron: Mamagoeshere.com