lente

Toe aan een frisse start deze lente? Probeer dan déze tips

De lente is nu echt begonnen. Toe aan een frisse, nieuwe start? Probeer dan eens déze handige tips.

1. Routine

Soms kan het goed zijn om je bestaande routine eens om te gooien. Vooral als de zon schijnt, is de kans groter dat je makkelijker nieuwe gewoontes oppikt. Dit hoeven echt geen grote veranderingen te zijn. Sta bijvoorbeeld tien minuten eerder op en drink een kopje koffie of thee in de buitenlucht. Kijk naar de dingen die jou energie geven. Spreek bijvoorbeeld in het weekend wat vaker af met vrienden die jou een goed gevoel geven.

2. Slaap

Er bestaat een duidelijke relatie tussen slaap en je mentale gezondheid. Door te weinig slaap, zul je sneller last krijgen van negatieve gedachtes en gevoelens. Om dit te voorkomen, is het slim om van slaap een prioriteit te maken. Begin klein en zet bijvoorbeeld vanaf 21.00 je telefoon op vliegtuigstand. Eventueel laat je vrienden en familie weten dat je dit van plan bent. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken. Door deze prikkels te verminderen, zul je eerder in slaap vallen.

3. Baan

Maakt jouw huidige baan je nog echt gelukkig? Als je merkt dat je wel heel veel klaagt over je werk, dan is het misschien een goed idee om iets anders te zoeken. Het is dan namelijk wel erg zonde van de tijd en energie die je eraan besteedt.

Lees ook: Eindelijk lente? ‘Aankomend weekend kans op 20 graden of meer’

4. Lichaamsbeeld

Veel vrouwen focussen zich op hun lichaam en alles wat hier nog aan moet worden veranderd. Probeer je in plaats daarvan te focussen op jouw lichaamsbeeld. Het zal in het begin raar klinken, maar probeer alle negatieve gedachtes te vervangen door positieve of neutrale gedachtes. Misschien vind je je armen te dik, maar je armen zijn wél in staat om je kind te dragen en boodschappen te tillen. Hier mag je dankbaar voor zijn.

5. Water

Veel mensen drinken nog steeds te weinig water. Sommige mensen houden niet van de smaak en anderen vergeten gewoonweg om voldoende water te drinken. Probeer zo’n acht glazen water per dag te drinken. Je zou eventueel een mooie fles kunnen kopen, waardoor je er vaker aan wordt herinnerd om een slokje te drinken.

6. Inbox

Hoeveel ongeopende e-mails zitten er in jouw inbox? Probeer je inbox op te ruimen en je zult merken dat dit jou een gevoel van controle en rust bezorgd. Als je dit hebt gedaan, zul je in het vervolg ook sneller de belangrijke e-mails opmerken.

Lees ook: Bewezen: een opgeruimd huis is supergoed voor je mentale gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.