flirten daten

Oelala: déze dingen moet je eten om meer zin in seks te krijgen

Eten en libido: het is een veelbesproken onderwerp. Wij vertellen je welke voedingsmiddelen jouw seksdrive (en die van je partner) kunnen aanwakkeren.

Onderzoek

Dat onderstaande voedingsmiddelen daadwerkelijk tot een hoger libido kunnen leiden, is nooit bewezen. Wél kan het zorgen voor wat kleinere fysieke effecten die je seksdrive kunnen aanwakkeren. Ach, een goed begin is het halve werk.

Lees ook: Zoveel seks hebben koppels nog als ze tien jaar samen zijn

1. Champagne

Een bubbeltje in een mooi glas en je zult je direct al wat zelfverzekerder voelen.

2. Aardbeien in chocolade

Klinkt simpel, maar aardbeien met chocolade dip wordt door veel mensen gelinkt aan romantiek. Laat dit nou precíes de bedoeling zijn.

3. Chocolade

Chocolade zorgt niet voor een hoger libido, maar wél voor een beter humeur. Het eten van chocolade verhoogt namelijk het stofje serotonine, dat verantwoordelijk is voor onze stemming.

4. Oesters

Deze konden natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Doordat oesters veel zink bevatten, wordt het testosteron verhoogt. Het gevolg? Een hoger libido.

5. Bananen

In bananen zit vitamine B en bromelaïne. Zowel mannen als vrouwen krijgen hierdoor meer zin in seks.

6. Avocado

Avocado zit vol vitamine E en dit is erg goed voor de vruchtbaarheid.

7. Asperges

Niet alleen zijn asperges heel lekker, ze zitten vol vitamines die de histamine productie in gang zetten. Histamine zorgt voor een grotere behoefte aan seks.

8. Pittig eten

De capsaïcine in pittig eten stimuleert de zenuwuiteinden om bepaalde stofjes vrij te laten. Ook gaat je hart er sneller door kloppen. Doordat endorfines vrijkomen, krijg je een fijn, licht gevoel.

Lees ook: Dít zijn de 5 gewoonten van koppels die veel seks hebben

Foto: GettyImages
Bron: SheKnows