mooiste stranden van nederland

Dít zijn de 5 mooiste stranden van Nederland

Het lekkere weer vraagt om een heerlijke dag aan zee. Maar wat zijn eigenlijk de mooiste stranden van Nederland? Een overzicht.

Mooiste stranden van Nederland

Kijk, meningen over dit onderwerp zullen verschillen. Misschien staat jouw favoriete strand er niet tussen, dus voel je vrij om een suggestie te doen. Maar één ding staat vast: voor een fijne stranddag, ben je op de volgende plekken aan het goede adres. Hierbij een lijstje met een paar van de mooiste stranden van Nederland.

1. Terschelling

Zand zo wit, dat kom je nergens anders in Nederland tegen. Het uitgerekte strand van Terschelling mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Op deze aardbol vind je namelijk maar weinig stranden zo breed als het strand op dit Waddeneiland. Met een lengte van 30 kilometer aan hagelwit zand is het een magisch plekje in Nederland.

Lees ook: Bewezen: een dagje naar het strand maakt je creatiever én gelukkiger

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Marijn Alons (@marijnalons)

2. Bergen aan Zee

Als je niet zo houdt van de drukte bij Zandvoort en Scheveningen, kunnen we je het strand van Bergen aan Zee (en de omringende kustplaatsen) aan de zuidkant van het Noord-Hollands Duinreservaat van harte aanbevelen. Vorig jaar ontving de gemeente nog de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. Dat betekent dat het strand goed wordt schoongehouden en dat het zwemwater van ‘uitstekende kwaliteit’ is.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door wiebrand (@wiebrand62)

3. Cadzand

In het zuiden van Nederland ben je bij Cadzand aan het goede adres voor een mooie stranddag. Als het eb is kun je zelfs via het strand naar de Belgische badplaats Knokke lopen. En als je toch in Cadzand bent: geniet dan ook van het lekkere, verse eten dat daar op de kaart staat. Absoluut één van de mooiste stranden van Nederland.

4. Zandvoort

Op mooie dagen is het hier druk, maar door het lange zandstrand ben je altijd verzekerd van een plekje. Bij strandtenten kun je in het hoogseizoen het beste vooraf even reserveren. Of loop een stukje door richting Bloemendaal aan Zee. Daar is het meestal net even wat rustiger.

Lees ook: 10x de mooiste wandelingen over strand en door de duinen

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Niels Otto (@nielsotto.photo)

5. Kijkduin

Ontsnap aan de drukte bij Scheveningen en ga naar Kijkduin. Je bent binnen de kortste keren in de duinen, dus leuk om te combineren met een fietstocht of een wandeling over de schelpenpaadjes. Een mooi strand om te genieten van het warme weer en de zonsondergang.

Vriendin’s favoriet

Deze Intimo Living-ligmatten zijn gestoffeerde matten om te liggen. De bekleding is zeer comfortabel en kan worden opgevouwen tot handtasformaat. De rugleuning is verstelbaar zodat je extra comfortabel ligt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images