vrouw strand zee

Bewezen: een dagje naar het strand maakt je creatiever én gelukkiger

Uit onderzoek blijkt dat je je mentale gezondheid een boost geeft door een dagje naar het strand te gaan. We leggen het je even uit.

Strand

Alleen al het geluid van de klotsende golven, zorgt ervoor dat jij je direct rustiger voelt. Dit geluid vermindert de kans op depressieve gevoelens en je kunt nu helder nadenken. Daar blijft het niet bij. Een bezoekje aan het strand, zou je namelijk ook creatiever maken. Een heldere blauwe lucht en een prachtige zee zorgen ervoor dat jij sneller met nieuwe ideeën komt. Je brein krijgt nu de rust om creatief na te denken en wordt niet overprikkelt door een drukke omgeving.

Lees ook: Bewezen: een opgeruimd huis is supergoed voor je mentale gezondheid

Mentale gezondheid

Misschien is het nu nog net iets te koud, maar spring zeker even in het water als je de kans krijgt. Het water zorgt er namelijk voor dat je meer tot rust komt. Vooral als je je mentaal vermoeid voelt of net iets te veel hebt gewerkt, kan zo’n duik in het frisse water jou goed doen. Tot slot verandert een bezoekje aan het strand ook jou perspectief op de wereld. Klinkt misschien wat overdreven, maar door een wandeling over het strand krijg je onbewust in de gaten dat er dingen op de wereld zijn, die groter zijn dan jou.

Vriendin’s favoriet

Deze Intimo Living-ligmatten zijn gestoffeerde matten om te liggen. De bekleding is zeer comfortabel en kan worden opgevouwen tot handtasformaat. De rugleuning is verstelbaar zodat je extra comfortabel ligt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van tortillachips

Foto: GettyImages
Bron: Yourtango.com