Beste Restaurants In Haarlem

De vijf leukste restaurants in Haarlem

Wil je een etentje in Haarlem plannen? Goed idee. Als je nog niet zeker weet waar je een reservering moet maken, heb ik, Vriendin-redacteur Renée en inwoner van deze prachtige stad, een paar goede aanbevelingen voor je.

De leukste restaurants in Haarlem

Van alle vierkante meters die Haarlem telt, bestaan er veel uit koffietentjes, cafés, barren en restaurants. Daardoor is het een goede stad om uit eten te gaan. Maar met zoveel keuze is het moeilijk om te bedenken wáár je dan wil eten. Hieronder deel ik vijf van mijn favoriete restaurants in Haarlem.

1. In ’t Goede Uur

Ik raak niet uitgepraat over dit schattige plekje in één van de mooiste straatjes die de stad rijk is. Bij In ’t Goede Uur ga je eten als je zin hebt in kaasfondue. Er staan ook wat andere gerechten op de kaart, zoals raclette of vleesfondue, maar geloof me: ga voor de kaasfondue. Het personeel is zo lief, het interieur geeft je dat gezellige wintersportgevoel en omdat er een stuk of zeventien tafels zijn – dus tijdig reserveren – voelt het knus. Ik kan niet genoeg goeds zeggen over dit leuke restaurant.

Korte Houtstraat 1, Haarlem

2. De Lachende Javaan

Voor heerlijk Indisch eten schuif je aan bij De Lachende Javaan. Je kunt van alles eten, maar als je gaat hoor je eigenlijk de rijsttafel te bestellen. Die serveren ze al sinds 1985. Heerlijke Nederlands-Indische gerechten om te delen met je geliefde, vrienden of familie. Het hardwerkende personeel is erg vriendelijk en het menu wordt gepresenteerd als de Javabode, waarin het restaurant kennis en nieuws deelt over geschiedenis, kunst, cultuur en in het bijzonder culinaire cultuur. Reserveer ook hier tijdig een tafel, het is een erg populair restaurant in Haarlem. Selamat makan.

Frankestraat 27, Haarlem

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nolita (@nolitapizzabar)

3. Nolita Pizzabar

Voor heerlijk en betaalbaar Italiaans eten – bij voorkeur pizza – ben je bij Nolita Pizzabar aan het goede adres. Het gaat zo goed met de zaak dat er inmiddels al verschillende vestigingen in de buurt zijn geopend, maar mijn tip is om naar de zaak midden in het centrum te gaan. De kaart is vrij eenvoudig, maar de smaak en kwaliteit van het eten staat precies in verhouding met de prijs. Proost op het leven met een cocktail of sluit af met een heerlijke tiramisu.

Lange Veerstraat 17, Haarlem

4. Miyagi & Jones

Als ik zin heb in shared dining en de Aziatische keuken, dan ga ik altijd naar Miyagi & Jones. Of ik bestel er. Een prachtig restaurant (vraag om een plekje boven aan de straatkant) met de lekkerste Aziatische streetfood. Alles smaakt er goed, maar vergeet niet om gyoza’s en buns te bestellen. En o ja, voor de liefhebbers hebben ze ook sushi.

Zijlstraat 56-58, Haarlem

5. Roast Chicken Bar

Zin in goede kip en frietjes? Of een heerlijke (kip)burger? Roast Chicken Bar is dan het beste restaurant in Haarlem om te bezoeken. Het eten is er simpel, maar o zo smaakvol en de prijzen vallen er – voor Haarlemse begrippen – mee. De halve kip van de houtskoolgrill… Het water loopt me spontaan in de mond. Ook top om hier eten te bestellen, mocht je in de buurt wonen.

Turfmarkt 26, Haarlem

Nog meer tips van mij: De vijf leukste lunchplekken in Haarlem

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Miyagi & Jones