kerstfilms

Bewezen: koppels die samen kerstfilms kijken, zijn gelukkiger

Kijk je vaak kerstfilms met je partner? Volgens onderzoekers zijn koppels die vaak samen een kerstfilm kijken, gelukkiger.

Kerstfilms

Nu het buiten vaak koud en donker is, is het heerlijk om ’s avonds tegen je partner aan te kruipen en een romantische kerstfilm op te zetten. Misschien is je partner niet zo’n kerstfan als jij bent, maar hij of zij geniet ervan om jou gelukkig te zien. Nu blijkt ook uit onderzoek dat koppels die samen kerstfilms kijken, gelukkiger zijn. De koppels die deelnamen aan het onderzoek, werden in twee groepen verdeeld. De ene groep keek kerstfilms, de andere groep niet. De meerderheid van de groep die vaker kerstfilms keek, was drie jaar later nog bij elkaar. De koppels die dit niet deden, bleken tegen die tijd of uit elkaar te zijn of door een moeilijke tijd te gaan.

Lees ook: Psychologen bewijzen: vroeg je huis versieren voor Kerst maak je gelukkiger

Oorzaak

Misschien vraag je je af wat een kerstfilm te maken heeft met je relatie? Volgens onderzoekers is dit terug te herleiden naar communicatie. Door samen een kerstfilm te kijken, praat je met elkaar over het verhaal en de personages. Jullie zijn twee verschillende personen en kijken dus misschien ook anders naar verhaallijnen en karakters. Hier kunnen jullie van leren. Ook al is het onderwerp van het gesprek wat oppervlakkig, je blijft zo in contact met je partner. Het kijken van kerstfilms zou volgens de wetenschap zelfs beter werken dan relatietherapie. Natuurlijk kun je ook andere films kiezen dan kerstfilms, maar deze zijn nou eenmaal hartstikke gezellig tijdens de wintermaanden.

Lees ook: Bewezen: een echte kerstboom in huis is goed voor je mentale gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Bolde.com