Koningsdag

Koningsdag 2022: dít zijn de 7 leukste festivals op een rijtje

27 april is het (eindelijk) weer zover: Koningsdag. Waar moet je zijn voor de leukste festivals? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Supersized Kingsday Best

Op 27 april vindt voor de achtste keer het Supersized Kingsday festival plaats in Best. Voor mensen die houden van de wat hardere muziek, is dit het festival waar je moet wezen. Er zijn acht verschillende area’s en de line-up is groots. Denk aan Paul Elstak, Warface en Partyraiser.

2. 538 Koningsdag Breda

Voor de zesentwintigste keer vindt het fysieke 538 Koningsdag festival plaats. Wat betreft muziek, is er voor ieder wat wils. Artiesten als Afrojack, Davina Michelle, Nielson en Maan zullen optreden en dit wordt zeker een bijzondere manier om de verjaardag van Willem-Alexander te vieren.

3. Kingsland Festival in Amsterdam, Rotterdam en Groningen

Worden jij en je vrienden het nooit zo eens over muziek? Dan zou Kingsland Festival zeker een optie zijn. KingsLand Festival is het grootst betaalde muziekfestival op Koningsdag in Nederland. Voor Amsterdam zijn de meeste kaartjes al uitverkocht, maar voor Rotterdam en Groningen zijn er nog kaarten verkrijgbaar. Grote namen als Martin Garrix, Kris Kross Amsterdam en Tabitha zullen hun opwachting maken.

Lees ook: 4 tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest voor je vriendin!

4. Koningsdag Maastricht

Ben je erg gehecht aan een traditionele Koningsdag viering? Dan is het misschien een idee om Koningsdag 2022 in Maastricht door te brengen. De koninklijke familie viert namelijk, geheel als vanouds, Koningsdag zoals het hoort met het grote publiek. Hier hoort natuurlijk een feestje bij. In Maastricht zijn natuurlijk diverse activiteiten en feestjes. De Koninklijke familie zal komen aanrijden vanuit het stadsdeel Wyck. Muziek zal ook zeker niet ontbreken en onder andere dj-duo Lucas & Steve neemt dit voor hun rekening.

5. Oranjebloesem Festival Amsterdam

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de binnenstad van Amsterdam, dan is het Oranjebloesem Festival misschien een optie. Je zult wel een beetje van harde beats moeten houden om het hier naar je zin te kunnen hebben. Dit festival vindt plaats in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

6. Kanonnen van Oranje Breda

Een splinternieuw festival in Breda dit jaar. Het betreft een tweedaagsfestival in Theater De Avenue. Je kunt onder andere genieten van optredens van De Jeugd Van Tegenwoordig, rapper Donnie en Jody Bernal.

7. Smèrrig Koningsdagfestival s-Hertogenbosch

Toe aan wat Guilty Pleasures muziek en gaat je hart ook wel sneller kloppen van R&B en HipHop? Dan is het Smèrrig Koningsdagfestival misschien wel iets voor jou. Geniet van optredens van onder andere Donnie, Jonna Fraser en de Afro Bro’s.

Lees ook: Drie heerlijke recepten voor een culinair Pasen

Foto: GettyImages
Bron: Festileaks.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.