Ontwerp Zonder Titel (14)

Drie heerlijke recepten voor een culinair Pasen

Tijdens Pasen kun je niet om eieren en klassiekers heen. Met dit recept voor Eggs Benedict heb je ze allebei!

Eggs Benedict kan met recht een klassieker worden genoemd. Het gerecht wordt al sinds de tweede helft van de 19e eeuw gemaakt en heeft ook zijn weg gevonden naar restaurants. Van dit restaurantwaardige gerecht zullen jij en je tafelgenoten optimaal van genieten.

Eggs Benedict

Eggs Benedict is een feestelijk gerecht voor op de Paastafel en ook nog eens uitzonderlijk lekker! Vlees en vis zijn relatief duur en zeker nu. Door de achterham te vervangen door bijvoorbeeld avocado of spinazie, kun je de maaltijd betaalbaar houden én toch een heerlijke paasbrunch serveren. Zo geef je er ook meteen een gezonde draai aan en wordt het ook een gerecht voor vegetariërs. Eggs Benedict is een gerecht voor echte fijnproevers. Hier is het recept. Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer paasbrunch recepten? Deze twee recepten zijn ook heel leuk en makkelijk te maken:

Focaccia met gepofte knoflook

Focaccia is een luchtig Italiaans brood met een heerlijke olijfachtige smaak. Het brood past overal bij en je kunt er van alles op doen, om het een extra lekkere en uitgesproken smaak te geven. Denk bijvoorbeeld aan paddenstoelen, parmezaan, caprese, ui, balsamico, cherrytomaatjes, olijven, feta, rode ui, vijgen, salami, peren, blauwe kaas en walnoten.

Dit recept is voor focaccia met gepofte knoflook. Een heerlijke combinatie door de wat bittere smaak van de olijven en de zoetige en scherpe smaak van de knoflook. Zeker met één of meerdere bovenstaande toppings. Krijg je al trek? Lees dan hier het recept.

Haasbroodjes

Bij Pasen hoort natuurlijk een Paashaas! Dit recept voor haasbroodjes is heel leuk en feestelijk om te zien en helemaal in de sfeer van Pasen. De broodjes zien er namelijk echt uit als Paashazen. Ze zijn lekker makkelijk en snel te maken en maken je mooi gedekte paastafel helemaal af. Dit is hoe je de haarbroodjes maakt.

Vrolijk Pasen en eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jumbo.