Ontwerp Zonder Titel (28)

Waarom het zo fijn is om jongere én oudere vriendinnen te hebben

Leeftijdsverschil zegt niets over de waarde van een vriendschap. Dit is waarom het juist fijn is om jongere én oudere vriendinnen te hebben.

Ander leven

Als je niet meer gebonden bent aan een school of opleiding, verandert vaak ook je sociale kring. Je gaat misschien vrijwilligerswerk doen, reizen of begint aan je eerste echte baan. Naarmate je ouder wordt, leer je mensen steeds beter kennen. Misschien heb je een vriendin die een stuk jonger of juist een stuk ouder is. Zolang een vriendschap goed voelt en je er voor elkaar bent, is leeftijd niet van belang.

Lees ook: Vrouwen met déze sterrenbeelden zijn de beste vriendinnen

Voordelen

Bevriend zijn met vrouwen van verschillende leeftijden heeft veel voordelen. Zo heeft een oudere vriendin vaak meer levenservaring en kan ze jou het beste advies geven. Een jongere vriendin neemt je misschien wel mee op haar spontane avonturen. Een oudere vriendin kan een voorbeeld of mentor voor je zijn, terwijl een jonge vriendin je ‘speels’ en scherp houdt. Of jullie nu twee of twintig jaar schelen: het belangrijkste is dat iemand je een fijn gevoel geeft. Leeftijdsverschil is niet belangrijk, maar kan wél een leuke vriendschap opleveren.

Lees ook: Zó vaak moet je je vriendinnen zien om je gezondheid op pijl te houden

Foto: GettyImages Bron: Goodhousekeeping.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen